• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Zaterdag 8 februari 2020, in een nietszeggend stadje

  Het tweede weekend van februari stond vooral in het teken van de aankomende storm ‘Ciara’. Waarbij op voorhand al vluchten werden geannuleerd, ramen en deuren gebarricadeerd en extra voedsel werd ingeslagen ging de belangrijkste wedstrijd van de maand gewoon door. De mannen van Voortman mochten thuis aantreden tegen de jonks uut Vriezenvééééén. De eerste wedstrijd tussen beide partijen eindigde in een dramatische nederlaag, waarvan Kay overigens nog steeds nachtmerries heeft.

  Normaal gesproken is de opkomst op zaterdag minimaal maar tot grote verbazing van de trainer kwamen er vele aanmeldingen binnen en kon de trainer beschikken over twee gastspelers: Rick Horsman en Frank Schonewille. Hierdoor stonden er voor het weekend al zeventien namen op het papier en kwam de zeldzame vraag van Tom, of er ook mensen thuis wouden blijven?!. Kay had geen zin in nog meer nachtmerries over DETOOO en deed net of hij al één dag vrij had genomen. Op het laatste moment was het de ervaren verdediger Ruijters die de wedstrijd toch moest laten schieten. Ziek….vermoedelijk ‘Corona’. Ook afwezig Gert-Jan Grotenhuis en de Trainer himself Tom Voortman.
  ‘’ Het zijn zaterdagen van de uitersten, maar goed liever dit dan andersom! ‘’ Voortman,2020

  De honneurs van de scheidsrechter werden vandaag waargenomen door niemand minder dan Bassie de Lange. Met zijn uitstraling, integriteit en gezag werd hij gezien als de ideale persoon om de leiding over de wedstrijd tot zich te nemen. De lange werd geassisteerd door de altijd shinende Rudi Spetter.

   
  The one and only! Klik op de foto voor meer...


  Remon Martens mocht de honneurs waarnemen als leider en Adriaan van de Meeberg was als vanouds ‘Ajaaaan’.
  De opstelling was als volgt: Op gooaaal: Jack van der Poel, in de verdediging: Paul Bongers, Simon Bangma, Frank Schonewille en Floris Schinkelshoek. Op het middenveld: Jurgen Bremmer, Nicky van Rijn en Kristian de Lange. En de aanval bestond uit Mark Veneberg, Rick Horsman en Koen Schuurman. De bankbezetting: Koen Tip. Bram van Rijn. Ruben Biemans en Bert Hoekman.

  OZC begon goed aan de eerste helft, geconcentreerd en gedreven werd er hard gewerkt en werden er goede kansen gecreëerd. Toch was het soms ook oppassen voor de vele lange ballen richting de pijlsnelle buitenspelers van DETOOO. Het spel ging redelijk gelijk op, met kansen over en weer.

  Keeper van Deto had er wel schikvan. Klik op de foto's voor meer...


  Een ingooi van galsteen de Lange kwam gevaarlijk ver voor de goaaaal van DETOOO. Het resulteerde niet in een doelpunt. Wel werd de ingooi vol bewondering bekeken door de aanvaller van DETOOO. ‘’Zoo hééééé, die keeeal kan ver gooooi’n hééé’’. Helaas was het vijf minuten voor tijd dan toch DETOOO dat op voorsprong kwam. Een indraaiende corner werd niet goed ingeschat door Jack en hierdoor kon hij niet bij de bal. Paul stond niet op te letten bij de tweede paal, en de bal vloog erin.

  Ook in de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Hier en daar kreeg OZC kansjes en werd er getracht om op doel te schieten. Doelpunten werden er niet genoteerd door scheids, wel kannetjes. Simon Bangma schoot de bal over het vangnet en liet deze nauwkeuring landen op een Toyota ‘Aygo’ uit het jaar 2010. De spits van DETOOO en tevens medewerker van ‘Ditzooo verzekeringen’ was benieuwd of Simon wel verzekerd was. De verkooptechniek van de verzekeringspolis ging als volgt:
  ‘’Ben’ie wel verzeeekerd keeal?’’ Simon gaf geen antwoord.
  ‘’Ben’ie wel verzeeekerd keeal? ‘’ Vroeg de spits nogmaals. Simon gaf geen kick.
  ‘’Ben’ie verdumme wel verzeeekerd keeal?’’
  Simon die eigenlijk geen zin had om te antwoorden op die verkooppraatjes en gaf aan dat iedereen in NL verplicht is om een verzekering te hebben. De aanvaller keek verbaasd en liep weg…


  Koen, Bram, Bert en Ruben kwamen in het veld en zorgen voor extra energie. Het middenveld stond goed en bijna was het Bert Hoekman die met een kopbal scoorde. Verder in de tweede helft was er nog een bliksemsnelle solo actie van Veneberg dat resulteerde in een strafschop. Mark werd naar de grond gewerkt binnen de 16 en de uitstekend fluitende scheidsrechter wees gelijk naar de stip.


  Biemans doet een kunstje, Jerre kan het wel waarderen. Klik op de foto voor meer... 

  Onze gastspeler Rick Horsman schoot de penal gedecideerd binnen en bracht de stand geheel terecht op ééén – ééén. Helaas werd er vijf minuten voor tijd nog een corner van DETOOO binnengekopt door de aanvoerder en zodoende kwam DETOOO op 1-2 voorsprong.
  Dit was tevens ook de einduitslag. Zonde… had niet gehoeven, maar toch collectief prima gepresteerd.

  Matthijs bedankt voor het fluiten. Rick en Frank bedankt voor het meedoen!

  Next: SCD’83 2 – OZC 3