• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Wat als je de leider van OZC 3 bent…..

  Stel je toch eens voor, je bent de leider van OZC 3. Heerlijk toch. Het afgelopen jaar met 2 vingers in de neus kampioen geworden, een hoop feestjes meegemaakt, iedereen wil graag voetballen tussen het sterrenensemble…. Ik neem u mee naar een weekje uit het leven van onze leidert.
  (Om de privacy van enkele personen te waarborgen, berusten niet alle feiten uit deze reconstructie volledig op de waarheid)

  Maandag 8 april 6.35 uur
  Ohhh, wat een heerlijk begin van de week weer. Afgelopen zaterdag hebben we 3-3 gelijk gespeeld tegen Vroomshoop (één van de titelkandidaten) en daarna een geweldig feestje in de kantine gevierd. Nu al weer zin om aankomende zaterdag tegen De Lutten 2 te spelen.
  We hebben een selectie van 23 spelers, voor aanstaande zaterdag een scheidsrechter van de KNVB en de weersvoorspellingen zijn heerlijk! Alle redenen om aan te nemen dat het een relaxed weekje wordt en wederom een mooi weekend.
  Dinsdag 9 april 11.37 uur
  Hey, een appje van de trainer van het 2e. Of ik al weet wie er zaterdag met het 2e elftal mee kunnen?
  Nou, dat is lekker op tijd, maar dat lijkt natuurlijk geen probleem. We hebben er genoeg, zijn zelf veilig en we hebben beloofd om ons 2e elftal uit de brand te helpen.
  Toch maar een blik op de presentielijst die zeer zorgvuldig bijgewerkt wordt. Van de 23 beschikbare spelers zit Paul natuurlijk nog in Australie, is Links-Bert nog niet hersteld, staat er ene Danny tussen, moeten Kay en Ruben de komende 80 weken klussen en heeft Bipz al aangegeven dat hij voor zaterdag geen oppas heeft.
  Nog voldoende mensen over, dus nog steeds “No Worries” voor zaterdag.
  Dinsdag 15.55 uur
  Een appje van Martijn Berger. Hij heeft de opstelling voor zaterdag al bijna rond, maar is nog op zoek naar een kalende bonkige spits. Of wij misschien zo’n speler hebben….
  Toevallig kwam er op hetzelfde moment een berichtje van spits Bassie. Aan het duel van afgelopen zaterdag heeft hij een gebroken teen overgehouden. Die is dus niet beschikbaar.
  Kokkie willen we niet kwijt, dus Rik-Jan zou nog een optie kunnen zijn. Maar dan wil ik wel dat hij in de basis start, want als hij naar het 1e moet om te vlaggen, heeft hij wel wat beters te doen.
  Woensdag 10 april 7.04 uur
  In de trein richting werk nog maar een keer de presentielijst doornemen. Er zijn inmiddels toch al wat jongens afgevallen voor zaterdag. Maar er staan nog altijd voldoende jongen op die mee kunnen doen. En we hebben een scheids van de KNVB.
  Ondertussen speelt er nog wel iets anders dat een rustig weekend kan “verstoren”. Een vrouw die op het punt van bevallen staat. Dus alle zaken maar mooi op tijd regelen. Alles komt goed.
  Donderdag 11 april 10.56 uur
  Donderdagavond is trainingsavond. Altijd gezellig om de jongens even te zien trainen. Toch benieuwd welke oefeningen ze krijgen en of iedereen ze snapt. Er wordt tenslotte wel met het 2e meegetraind.
  Omdat we met het 2e meetrainen bestaat er een speciale “Training OZC3” app, zodat de trainer weet hoeveel man er zijn er daar rekening mee kan houden.
  Bassie is de eerste die zich afmeld voor de training vanwege zijn gebroken teen. Daarna volgt Floris die twijfelt over zijn fitheid, Veen die zaterdag ook niet kan spelen vanwege een blessure en Robert die ook nog op vrijdag met andere oudjes speelt. Jack heeft een hamlap en er zijn ook nog een aantal jongens die al weken niet meer trainen, dus niet meer hoeven af te melden….

  Donderdag 15.19 uur
  Een stuk of 31 appjes verder is de conclusie van de Training OZC3 appgroep: we hebben nog maar 7 (!!) spelers voor zaterdag. En geen scheidsrechter meer, omdat de KNVB die terug getrokken heeft.
  Heel even schiet er een gedachte door de grote leider heen: ik stop ermee! Weer een hele dag spelers en een scheidsrechter regelen heb ik echt geen zin in. Maar 3 seconde later is dat alweer voorbij.
  Donderdag 13 april 17.10 uur
  De voorbereidingen zijn al weer in volle gang. De Lutten is gebeld, die willen wel op een doordeweekse dag spelen. Komt mooi uit, hoeven we geen andere teams lastig te vallen en kan vrouwlief dit weekend lekker bevallen. Haar direct even gebeld om dit goede nieuws door te geven.
  Ohhh, morgen wel Jan nog even bellen om dit door te geven en de KNVB ook ingelicht kan worden.
  Vrijdag 14 april 06.10 uur
  Geweldig dat het 4e met ons wil meedenken en dat er 3 spelers na hun wedstijd ook nog bij ons willen voetballen. Nicky wil ook wel direct na de wedstijd van het 2e nog bij ons aansluiten, dus we hebben al een kleine aanvulling. Toch Jan nog even bellen, een vrij weekend komt veel beter uit.
  Na het telefoontje, blijkt alles weer anders. Wij zitten in de A categorie en mogen dus niet meer verplaatsen…. Een lange dag vol belletjes is aanstaande. Eerst de jongens van het 3e appen dat ze toch zelf ook even wat moeten regelen.
  Maar wat is de eerste reactie op deze app: Tim stuurt een foto van een baby. Wat hebben we daar nou aan. Oh wacht, die baby is van hem zelf!! Nora Woesthuis is geboren. Wat een geweldig nieuws. Van harte gefeliciteerd papa, mama en ooms.
  Maar het houdt ook in dat we zaterdag nog een extra speler minder hebben….
  Wat een gedoe, maar uiteindelijk zullen er 11 man aan de aftrap verschijnen en zal Bassie met een gebroken teen door de middelcirkel wandelen in een zwart tenue.
  Zaterdag 15 april 09.03 uur
  Een hele dag spelers regelen en waar maakt iedereen zich nu al druk om….. wie er op het bierrooster staat! Zo’n beetje het enige waar iedereen elkaar wel scherp op houdt.

  Zaterdag 15 april 13.45 uur
  Het is gelukt hoor. In de kleedkamer kunnen we eindelijk eens met z’n allen aan één kant zitten en lekker rustig met elkaar praten. De boombox komt pas later en we hebben nog maar 7 man. De overige 4 zullen 5 minuten voor de start van de wedstrijd komen. Meer kelderklasse dan dit zal het toch hopelijk niet meer worden.
  Voor de 2e helft heeft Koen nog oppas kunnen vinden en wil Veertje van het 6e nog wel aansluiten. Wat een luxe.
  Van gezonde wedstrijdspanning was nauwelijks sprake. Simon hoefde de opstelling niet zonder blaadje op te lezen, want alle 7 spelers wisten wel dat ze zouden starten.
  Tijdens de warming up deed april wat hij wil. Er werd nog even gewacht tot de hagel voorbij was, maar daarna konden we de wei in.

  Zaterdag 15 april 14.30 uur
  Al snel blijkt dat we er door de jongens van het 4e niet zwakker op zijn geworden. Jorian is de spits van De Lutten de baas, Niels laat zich gelden als rechtsbuiten en middenvelder Jorn strooit met goede passes. Ook keeper Wim heeft ons met een aantal lekker reddingen geweldig geholpen. Super bedankt dat jullie ons uit de nood wilde helpen.
  De openingstreffer nam Floris voor zijn rekening, nadat Kay de rust goed bewaarde en dat was dan ook de enige goal van de eerste helft.
  In de tweede helft liet Veertje zien dat hij bij het 6e een hoop geleerd heeft. Zelf de bal afpakken en vervolgens zag hij dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond. Een hele knappe goal.
  Ook De Lutten deed iets terug en maakte het nog even spannend. Maar een goede combinatie tussen Koen en Kay werd via binnenkant paal door laatstgenoemde afgerond.
  Een eindstand van 3-1 was op donderdagochtend nog niet denkbaar, maar uiteindelijk wel verdiend.

  Wat als je leider van OZC 3 bent…. dan heb je geen makkelijke job. En moet je heeeel veel dingen regelen die niemand ziet om de boel aan de praat te houden. En Tom doet dat geweldig! Hulde!
  Maar je hebt het toch ook niet zo heel slecht hoor, WANT…
  Wat als…. je de spits van OZC3 bent, dan heb je dit seizoen als scheidsrechter meer punten voor je team gepakt dan als spits.
  Wat als….. je de Links Bert van OZC 3 bent, dan heb je op zaterdagnacht net als de scheids van zaterdag beloofd om de Marathon van New York te lopen
  Wat als… je een middenvelder van OZC 3 bent, dan heb je 8 weken de tijd om een paar kozijnen te schilderen, maar mag je niet weg als je eigen team slechts 5 spelers heeft. Of mocht je wel weg, heb je gescoord en genoten, maar moet je de komende zaterdagen weer volle bak klussen
  Wat als… je een centrale verdediger bent van OZC3, dan zit je even op een roze wolk, maar heb je de komende weken/maanden gebroken nachten. Of wordt je iedere zondagochtend wakker met spierpijn omdat je denkt nog prima mee te kunnen komen met die jonkies, maar wordt je vanaf nu alleen nog maar langzamer
  Wat als… je eigenlijk een pijlsnelle aanvaller van OZC 3 bent, dan wordt je wekelijks voor het 2e gevraagd en ga je daarna toch je team uit de brand helpen, maar wordt je als link- en rechtsback opgesteld.
  Wat als…. Je de aanvoerder van OZC 3 bent, dan kun je ook op zaterdagnacht je teamgenoten niet in de steek laten en sta je midden in de nacht gewoon weer in Jipps pub.