• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Walking Football onder de vlag van FC Ommen.

  Eindelijk: we mogen weer, althans als de corona-maatregelen niet weer wijzigen. We hebben het wel gemist, ons Walking Football. We zaten zo mooi in ons ritme en kregen de spelregels steeds beter onder de knie. Al bleef het een uitdaging om de bal laag te houden en niet te rennen. Maar gaandeweg ging het steeds beter. De bal in de voet aanspelen en dan meteen weer vrijlopen, continu aanspeelbaar zijn. Hoewel het op zijn Nederlands wandelvoetbal heet hebben we na afloop het partijtje wel in de benen zitten.

   

  Walking Football is afgeleid van het “gewone” voetbal. Behalve het niet-rennen zijn er nog meer verschillen. We spelen 6 tegen 6 op een kwart veld. Kleine doeltjes, geen keeper, geen slidings. Geen ingooi maar een intrap of in-dribbel.

  Alles gericht op de wat oudere sporter van boven de zestig die weet dat hij nooit meer het eerste elftal gaat halen maar toch nog graag met die bal bezig wil zijn.

  En tegelijkertijd is het een plezierig tijdverdrijf.

  We zijn nu met 15 deelnemers. De oudste, en zeker niet de minste speler is 80 jaar; de jongste 63. Door het niet mogen rennen is het leeftijdsverschil minder belangrijk. Ieder kan meedoen en speelt naar vermogen en dat wordt gerespecteerd.

  Elke dinsdag tegen 10 uur verzamelen de spelers zich. Bij een kopje koffie worden de teams ingedeeld.

  Vooraf maken we de spieren wat los met een gerichte warming-up en dan spelen maar.

  Met op elk moment de mogelijkheid om te wisselen. Afhankelijk van de beschikbare spelers maken we het speelveld groter of kleiner. Wat dat betreft maken we onze eigen spelregels.

  Na afloop nog een tweede kopje koffie en even napraten: Sterke verhalen van vroeger en mooie verhalen van nu.

  Dan op huis aan. Weer een morgen gezond en gezellig ingevuld. Want daarvoor doen we het ook. De leus voor als je ouder wordt is toch: “Uit Huis & In Beweging”.

   Misschien krijg je ook wel zin. Je kunt eerst eens komen kijken of direct meedoen. Je bent elke dinsdag tegen 10 uur welkom op het sportpark. De eerste maand is een proef maand. Daarna meld je je pas definitief aan. Om de contributie hoef je het niet te laten: tientje in de maand en daar zit dat kopje koffie ook nog bij in. Sportkleding? Dat wat je toch al in de kast had hangen.

  Wil je nog wat meer informatie? Mail Gerard Marsman; email gjjmarsman@outlook.com.

  En is het (nog) niets voor jou dan ken je wellicht iemand voor wie het wel wat kan zijn. Geef  hem de tip.