• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Ut seuvende slacht OVC in zeventig minuten

  Het was een onrustige zaterdag middag in het Ommense, niet alleen het weer was onstuimig ook de harten van de OZC’ers sloegen in verhoogd tempo. Het was eindelijk zover, waar de buren de geplande ontmoeting twee weken geleden met knikkende knieën hadden afgezegd. Moest de burenruzie toch echt beslecht worden deze week. Onder de pakkende melodieën uit de speaker van Dhr. Tipper werd de barre voettocht ingezet naar de blauwhemden. Reeds aangekomen aldaar zagen wij dat de psychologische oorlogsvoering al begonnen was. Er was ons geen kleedkamer toegewezen, ook het veld was niet te vinden. Normaal gesproken zou deze topwedstrijd uiteraard worden gespeeld op het hoofdveld, ware het niet dat dit niet mogelijk was omdat de middenstip was weggedreven vanwege het vele water. Helaas moest er dus worden gespeeld op het kunstmatige veld. Nadat wij waren omgekleed en het heugelijke feit mochten vernemen dat Drankie speciaal zijn geluksonderbroek had aangetrokken spoeden wij ons richting het veld. Als we Drankie mogen geloven wint hij altijd met deze onderbroek aan. Zelfs zijn vriendin heeft hij voor zich gewonnen in dit wonderschone exemplaar. Om dit zo te houden wast hij hem daarom ook niet meer.

  Vandaag staan we weer eens onder leiding van ons tactisch brein. We konden net genoeg spelers regelen voor deze match en hadden dus maar 5 wissels.
  De opstelling:

  Marceline
  Uitslagdinho Schoapie Schone Rick© Deurmat
  Der bomber Drankie Tipper
  Johen Haas Vennegoor of Hesselink
  Wissels: DD Viezerick Voearrrrr Keepie Santos
  Mascotte: Dieks!


  Dat de wedstrijd al vroeg leefde bij de geelhemden werd donderdag al duidelijk, niemand wilde gaan trainen, om zo het risico van een blessure te vermijden. De tos werd helaas verloren en dus hadden de blauwhemden bedacht om de eerste helft met de wind mee te voetballen, of hierdoor hun strijdplan ook weg is gewaaid is nog niet helemaal duidelijk. De wedstrijd begon aardig voor de blauwhemden, ze wisten enkele schoten op doel te vuren maar Marceline stond weer een puike wedstrijd te keepen. Deurmat die een extreem goede wedstrijd speelde kwam diverse malen gevaarlijk door op rechts. De aanval wist hieruit alleen geen goal te maken. Toch openden de geelhemden de score doordat Vennegoor of Hesselink een rebound wist te verzilveren. Halverweg de eerste helft was de tank leeg, en kwam DD in veld voor V of H. Niet veel later werd de score zelfs verdubbeld door Der Bomber. Een perfect genomen corner werd keurig binnen geknikt, de buren stonden erbij en keken erna. Na ongeveer een half uur werd Deurmat naar de kant gehaald vanwege een ogenschijnlijk zware opgelopen blessure. Een aderlating voor het team, dat werd al snel duidelijk. Santos mocht een kleine bijdrage gaan leveren aan de eerste helft. Kort na de wissel wisten de blauwhemden al een goal te maken. Het is te hopen dat de blessure toch meevalt, anders kan dit team nog wel in zwaar weer terecht komen. In de rust was er gelukkig wat lauwe thee. TB was zo druk met coachen geweest dat de wissels nog niet eens uitgedacht waren. Dit tot grote onvrede van Keepie die een uitstekende helft gevlagd had.
  Wissels: Keepie> Uitslagdinho
  Viezerick> Johen
  Vennegoor of Hesselink>DD

  De tweede helft begon zeer onstuimig de wind was haaks op het veld gedraaid, en de eerste druppels vielen al snel naar beneden. De tweede helft waren over en weer wat kansen maar de geelhemden wisten reeds snel weer een goal te maken. Haas wist de derde goal te maken onder toeziend oog van zijn lady. Al snel werd duidelijk dat blauwhemden emotioneel geknakt waren enkele minuten later wist Haas wederom het net te vinden met een bekeken stiftje over de keeper heen. 1-4 was de stand, huilend liepen de buren naar de leidsman en wisten hem te overtuigen om de wedstrijd vroegtijdig te laten eindigen. Een superieure overwinning voor de geelhemden die eindelijk in de dubbele cijfers staan qua punten. Ook de derde helft werd volledig gedomineerd door de geelhemden, die samen met 1 blauwhemd de kantine van de buren op slot hebben gedaan. Verder wensen wij Deurmat een spoedig herstel, mocht er meer nieuws zijn over het kwetsuur dan zullen wij u dat via de diverse media laten horen.