• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Tweede laat eerste kans op periode liggen

  Drie punten zouden genoeg zijn om de tweede periode in reserve 2e klasse D te bemachtigen, maar daarvoor moest OZC eerst de ijzersterke ploeg SVI 2 zien te verslaan. Thuis kreeg OZC nog een ongenadig pak slaag van de Zwollenaren, maar ditmaal werd er met vertrouwen naar Ittersum afgereisd. OZC is een ware vechtmachine gebleken en de kaarten konden nu wel eens heel anders op tafel liggen. Met de volgende spelers werd er gespeeld:

  Thijs
  Jorian – Arjen – Mike (.45 Chris) – Daan (.25 Olaf)
  Erwin – Nick (.60 Rick) – Thomas
  Julian – Berjan - Marc (.70 Milan)

  De eerste helft was duidelijk dat beide elftallen ontzettend aan elkaar gewaagd waren. OZC was van plan om de kat uit de boom te kijken, maar al gauw werd er met vertrouwen op de helft van de Zwollenaren gespeeld. Echt grote kansen waren er niet, hoewel Jorian met een kopbal op de lat toch wel erg dichtbij was. SVI had zich duidelijk meer voorgesteld van deze pot en probeerde met vervelende overtredingen de wedstrijd hard te maken. In de 25e minuut was er een voorzet van SVI, waarbij Daan zeer ongelukkig neerkwam. Hij werd met een zeer pijnlijke enkel in een ambulance richting het ziekenhuis vervoerd. Na ruim 40 minuten oponthoud werd er verder gespeeld, maar beide elftallen kwam niet echt meer tot kansen.

  In het tweede bedrijf gaf SVI er flinke klap op. OZC moest (noodgedwongen) een aantal wissels doorvoeren en ondertussen gaven de blauw witten volle bak gas. Met kunst en vliegwerk wisten de Kanaries het doel schoon te houden en tien minuten voor tijd was er zelfs een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Julian had het vizier helaas net niet op scherp en schoot naast. Niet veel later in de 80e minuut was er dan toch de verdiende voorsprong voor SVI. Een puntgave voorzet was de verdediging te machtig en werd binnen geknikt. OZC, nog amper bekomen van de teleurstelling, was totaal niet meer bij de les en gaf de wedstrijd uit handen. Een minuut later was het wederom de spits die hard en hoog raak wist te schieten.

  Een vervelende 2-0 nederlaag voor OZC 2, zeker omdat het ook nog Daan verloor aan een blessure. Toch is er absoluut geen man overboord, want op 7 maar vindt de thuiswedstrijd tegen AZSV plaats. Wanneer er wordt gewonnen, dan mag Het Tweede zich alsnog periodekampioen noemen. Kom ons vooral aanmoedigen!