• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Maandag 11 februari 2019, aanvang 19.30 uur, organiseren we de 4e avond van de Trainersacademie in de kantine van OZC. Deze avond/workshop met als thema ‘Didactisch handelen’ maakt daarmee dus ook onderdeel uit van de interne en structurele opleiding die we, in samenwerking met SportService Zwolle en de gemeente Ommen, hebben opgezet. Tijdens of na de startavond op dinsdag 26 juni 2018, heb jij je aangemeld voor de JCO Trainersacademie. Inmiddels hebben we een aantal van 40 geïnteresseerde trainers en/of leiders. Op dinsdag 10 september 2018 hadden we met de demo en uitleg van VTON de 2e activiteit, gevolgd door een 3e in de vorm van een zeer interessante en boeiende workshop op dinsdag 27 november 2018, waar het onderwerp ‘groepsdynamica’ behandeld werd.

  Maandag 11 februari 2019, aanvang 19.30 uur, organiseren we de 4e avond van de Trainersacademie in de kantine van OZC. Deze avond/workshop met als thema ‘Didactisch handelen’ maakt daarmee dus ook onderdeel uit van de interne en structurele opleiding die we, in samenwerking met SportService Zwolle en de gemeente Ommen, hebben opgezet.

  Iedere trainer ervaart wel eens dat een training moeizaam verloopt. De spelers lijken niet te luisteren of de opdracht niet te begrijpen. Ze doen totaal niet wat je van hen vraagt en de irritatie neemt langzaam toe. Niet alleen bij de trainer, maar ook de spelers haken af. Ze gaan ‘vervelend’ gedrag vertonen en je voelt je meer politieagent dan trainer. In 90% van de gevallen kan jij daar als trainer iets aan doen. En daarvoor hoef je niet in een ‘machtspositie’ te gaan zitten, de oplossing ligt in de oefening, in het gebeuren.

  In deze workshop ‘Didactisch handelen’ staan we stil bij de organisatie van je training. Op welke manier kun je invloed uitoefenen zonder daarbij het gedrag aan te spreken. We hebben aandacht voor ‘HOE sta je voor de groep’ en ‘HOE bied je de training aan’ Arno de Swart en Arjan Jansen nemen ons dan mee in wederom een boeiend en interessant verhaal.

  Wanneer jij denkt dat deze workshop een interessante stap kan zijn in jouw ontwikkeling als trainer of leider, geef dan uiterlijk maandag 4 februari 2019 via een antwoord op deze e-mail, een appje of telefoontje aan ondergetekende aan dat je erbij bent, we willen graag weten wat de opkomst is. Ook mogelijk nieuwe geïnteresseerde mensen zijn van harte welkom!

  Tot maandag 11 februari, 19.30 uur in de kantine van OZC!! Noteer in je agenda!

  Met vriendelijke groet,

  Ton van Zuidam, Hoofd Jeugdopleiding JCO

  E tonvanzuidam@gmail.com

  M (06) 53 29 09 98