• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Rookvrij sportpark

 • Zaterdag is voetbaldag. Tevens de start van het gloednieuwe technisch hart bij OZC5. Getekend voor de duur van twee seizoenen, staat gelijk aan appen, veel appen, nog meer appen, spelers ZOEKEN, fluiten en nog veel meer onaangename klusjes, dank.

  Ietwat laat aangekomen in de kleedkamer pik ik de opstelling mee, ineens het besef dat je niet in de basis start, maar wel de o zo oude garantie van trainers mee krijgt, iedereen speelt vandaag, dat valt dan nog mee.

  Ik zit op de bank het spel te volgen en er ontstaat contactgroei, maar ook wederkerigheid met de grensrechter van de tegenstander, tevens wisselspeler, leider en verzorger. Hij vroeg zich af waarom wij zoveel fitter waren dan zij. Uitgelegd dat het een klein deel trainingsarbeid is, maar het veelal in een breder pakket aan maatregelen binnen onze club zit. Zo zijn er gezondere producten in de kantine, de jeugd drinkt nu veelal extran, waar voorheen water uit een meegenomen bidon werd gedronken. Het bier is duurder geworden, dat helpt.

  De grensrechter knikt en ik merk op dat zijn intelligentie imponeert als gemiddeld en hij het dus begrijpt.


  Nieuwe aanwinst (1)"uut Rotterdam". Klik op de foto voor meer...

  De tweede helft staan we allebei gelukkig in  het veld. Dan zie je de tegenstander, dun, dik, astheen en nog een aantal paradijsachtige figuranten die niet of nauwlijks meedoen aan het spel.

  Wat opvalt is dat wij 3x scoren en zij niet. De bal is op een gegeven moment links voor en ik sta centraal midden, ik besluit de grensrechter die inmiddels als voetballer naast me staat te wachten op een pass, toch volledig te counsellen.

  Ik vertel hem dat we onlangs ook nog een ROOKVRIJ sportpark zijn geworden en dat merk je in de algehele gezondheid en dus conditie en dus resultaten, zie sportlink. Wij als OZC5 zijn bewust na een donderdagavond training bij elkaar gaan zitten, want dan is de groep compleet, om dit ROOKVRIJE beleid te bespreken, want ja gedrag verander je niet zomaar.  

  Het verbaasde me hoe bereidwillig iedereen was binnen de groep. Het moment dat een longarts slecht nieuws heeft voor je in een spreekkamer lijkt zo ver weg, maar ineens ook zo dichtbij, dat wil je voor zijn zei iemand. Weer een ander zei, wil je op dit niveau mee kunnen dan moet je ook over dit soort maatregelen na durven denken. Tot slot zij Gerald, als de afschaffing van dividendbelasting het haalt, waarom deze maatregel niet.


  Nieuwe aanwinst(2): uut Withaaaarn. Klik op de foto voor meer...

  Na afloop van de wedstrijd zaten we heerlijk op een terras vol rook, bezaaid met sigaretten en hoestende mensen. Die grensrechter zag me nog net zitten en zei hoe zit dat nou met jouw verhaal en Rookvrij. Ik zei, zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag lukt het al, zaterdag volgt.