• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Rood

  Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een bekerwedstrijd. OZC 8 nam het uit op tegen Lemele 2, in een wedstrijd waar het van begin tot einde spannend zou blijven.
  Zo begon Lemele erg sterk aan de wedstrijd, door nog binnen de minuut de score al te openen, OZC had nog geen balcontact gehad of het stond al 1-0. Hendry, die slim opmerkte als eerste de bal aangeraakt te hebben, zette het spel bij de aftrap weer voort. Nog geen 5 minuten later was het Patrick die vrijkwam voor het doel, en met een koele afronding was daar alweer de gelijkmaker, 1-1. OZC kreeg de smaak een beetje te pakken en via Danny, die de bal met zijn militaire precisie over de torenhoge doelman van Lemele wist te werken, was daar de 1-2. Even later was het Wouter die met een splijtende pass van achterin Patrick wist te vinden die opnieuw de bal naar het net van Lemele verwees, 1-3. Daarna was de beurt weer aan Lemele die zich tot een aansluitingstreffer wisten te knokken, 2-3. En toen kwam het moment waarvan iedereen wel wist dat het ging komen, de vraag was alleen wanneer. Hendry, topscorer van vorig seizoen, had nog niet gescoord. Maar met zijn fameuze kaptechniek stuurde hij twee verdedigers volledig het bos in, en om het af te maken stuurde hij de keeper ook nog even de verkeerde hoek in waardoor de stand op 2-4 kwam. Helaas deed Lemele hierna opnieuw iets terug door er 3-4 van te maken, de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Het einde van de eerste helft naderde en OZC zette nog even aan. Eerst was het Martin die buiten de 16 de bal voor zijn voeten kreeg en niet lang hoefde te twijfelen, de spelers van Lemele hadden het nakijken hoe het schot in de rechter onderhoek van hun doel verdween, 3-5. Daarna was het opnieuw Hendry, die weer even zijn plek bovenaan de topscorer lijst terug wist te pakken, 3-6. De eerste helft was bijna gedaan toen Lemele er nog 4-6 van wist te maken, wat dus ook de ruststand zou bepalen.
  De tweede helft zou een stuk minder spectaculair worden dan de eerste, maar de spanning was er zeker niet minder om. Na lange tijd goed verdedigt te hebben kwam Lemele via een afstandsschot toch weer iets dichterbij, 5-6. Met nog maar een doelpunt verschil werden de kreten langs de zijlijn alsmaar sterker. De fanatieke, maar enigszins kleurenblinde supporter zou de rest van de tweede helft zijn team blijven aanmoedigen maar het mocht niet baten. Bij de stand van 5-6 was daar het fluitsignaal van de scheidsrechter en OZC kon opgelucht ademhalen, de eerste overwinning van het nieuwe seizoen is een feit en de drie punten gaan mee naar huis.

  Tom Zwinselman