• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Prima start OZC Dames 1

  Voor de eerste competitiewedstrijd werd deze zaterdag al vroeg in de ochtend afgereisd naar Zwolle. Tegenover het imposante PEC-Zwolle stadion stond vandaag de wedstrijd tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde BE Quick ’28-2 op het programma.

  OZC_VR1.jpg
  De verhalen over dit goed voetballende en veel scorende team in de bekercompetitie waren al doorgedrongen tot in de kantine van sportpark Westbroek. OZC begon in Zwolle desondanks goed aan de wedstrijd en kreeg al na enkele minuten de kans om een voorsprong te nemen maar de kans werd gemist. In een gelijk opgaande 1e helft kreeg ook Be Quick kansen maar Dionne hield de nul.

  Halverwege de eerste helft werd de 0-1 binnengetikt en even later volgde, na een aanval over veel schijven de 0-2. Deze 0-2 werd door een speelster van BE Quick in eigen doel getikt waarschijnlijk met de bedoeling om dit juist te voorkomen. De 0-2 was ook de ruststand.
  Het was ondertussen wat harder gaan waaien en de spreekwoordelijke donkere wolken hingen dreigend in de lucht. Zo leek het voor OZC ook even te gaan na rust. Be Quick begon een enorm offensief en even dreigde OZC te bezwijken.

  Wederom Dionne greep een aantal keren goed in en de defensie gaf geen krimp. Hoewel eE Quick bleef aandringen, kreeg ook OZC nog kansen. Gescoord werd er deze middag niet meer.
  Zaterdag speelt dames 1 om half 3 thuis tegen SC Genemuiden.