• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC3 verslaat Voorwaarts2

  Op een toch wel zonnige zaterdagmiddag, waar, na wat onduidelijkheid over het precieze aanwezigheidstijds(koen)tip........., toch, in de eveneens zonnige, morgen al verzameld werd op het goed te vinden sportpark Westbroek, wisten de mannen van de, zo goed als bijna niet aanwezige manager Voortman, de drie punten mee te nemen in de roze koeltas! Waarover later meer én tot zover nu ook de komma’s in principe en in feite. In tegenstelling tot de verse en koele HJ-blikjes zijn deze namelijk bijna op na deze verre van heldere en fijn lezende inleiding...

  Zonnig. Dat was het. Onverwacht, maar fijn. Zeker wanneer er gebald moet worden op een ku(ns)tgrasveld... Daar kan niemand vrolijk van worden. Spijtig genoeg voor Rémon ging het in de loop van de tweede helft nog wel even regenen. Als een ware assistent scheidsrechter, die soms ook voor jan met de korte achternaam hun vlag in de lucht gooien, stond hij echter zijn mannetje. Zeker nadat hij van de uitstekend leidende leidsman nog een bevestiging kreeg dat hij niet voor niets de vlag in de hand had... Mooi.
  Waar Rémon zn mannetje stond kunnen we stellen dat Bassie II zich van zijn mindere kant liet zien. Helemaal met de kennis van de day after... Bas liet zich door het ijs zakken als een Mattieu vd Poel. Waar de ware profs weer en wind, correctie: WEER en WIND, trotseerden zondag, vroeg Bas aan Tom (toen die eenmaal gearriveerd was) of hij wellicht met hem mee terug mocht rijden. Zijn racer desnoods in Westerhaar achterlatend. Tom, die zijn stempel nog niet had kunnen drukken deze dag, moet gedacht hebben nog iets te betekenen willen hebben en tuinde er dus in... Bank plat. Kinderstoel op het dak. Fiets van Bas uit elkaar halen. Bas zijn schoenen afpoetsen. Handdoekje in zijn rug. Hem helpen uitstappen. Fiets weer in elkaar zetten. Bank weer rechtop. Kinderstoel ophalen langs de N36 en thuis vervolgens de rommel van het Kroamschuddn nog op ruimen... Kers op de taart schijnt naar verluid het HJ-boertje van Bas nog te zijn tijdens de terugrit. Super.

  Goed. Terug naar de wedstrijd. Winst dus. 0-3. Niet in de laatste plaats dankzij de boys van vier. Jochem, Joost, Bart Jan en Jorn (a.k.a. Jonne) bedankt! Voor het meedoen, maar bovenal voor jullie briljante inzet en prestatie. Hulde! Volgende keer ff meegenieten van de kannetjes in de kantine. Nadat ik Tom heb bedankt voor het fiksen van deze knapen: Tom, heldhaftig! Bedankt! Wil ik nog even Tim en Kokkie in het zonnetje van zaterdag zetten. Dankzij hen werd de toon op Westbroek gezet. Westbroek, zeker niet complex te vinden... In de ochtend wist Kokkie, rechterhand van Voortman, toch echt ná 11u op te komen dagen. Tim was zo onder de indruk van de cassis in de roze tas dat ie zn shirt krang wist op te bergen. Kortom: bedrankt heren. Dankzij de kannetjes waanden we ons in een volle kantine!

  De kantine brengt mij bij Rossi. Rossi die de boel goed voor mekaar had zaterdag. Mooi niet op kunstgras hoeven te voetballen, geen shirtjes te wassen, alle tijd om het verslag van vorige week nog te schrijven en een fijne kantinedienst draaien. Oh nee toch niet... £\\+%\\£¥\\*{%¥¥]*^#>•~^*< uitte hij. Gelukkig was daar Bassie I die uitkomst kon bieden. Samen met Frits bedienden zij op geheel eigenwijze wijze de gehele kantine. Goed duo. Knap ook. Hulde!

  Terug naar de ochtend. Waar het nog een hele klus was het sportcomplex van Voorwaarts te vinden. Gelukkig hadden ze bordjes in het dorp hangen en wisten we dat het na de “mòj” (lees: hallo!) jumbo rechtsaf was. Complex was het voor Simon verder niet om een opstelling te maken met ‘maar’ 2 wisselspelers. Waarvoor naast dank aan de mannen van 4, dank aan van Rijn. Mooie geregeld. Dankbaar! De twee wissels werden genoemd, de rest haalde opgelucht adem, waarna Simon overging tot de belangrijkste zaak: het uitdelen van de juiste shirtjes aan de juiste personen. In gedachte moet Drankel instemmend geknikt hebben.

  Tijdens de wedstrijd wist Bassie op prachtige wijze te scoren. De assist was van Veen, maar hoe Bassie zichzelf vrij wist te lopen was al top, maar dat hij daarna nog zijn beide directe tegenstanders wist uit te kappen en met een schijntrap de keeper te vroeg liet duiken, had niemand voor mogelijk gehouden.... Daarom is het misschien het beste om iedereen hier maar te laten denken dat hij het ronde leder in een leeg doel binnen wist te tikken.
  De tweede goal was prachtig. Omdat hij vlak voor rust was... Goeie timing van Biemans! Als dit een te saaie omschrijving is, maak je er wat mooiers van in je hoofd. Een lekker afstandschotje over het doelmannetje heen strak tegen de touwtjes. Bijvoorbeeld.
  Na rust tekende van Rijn, Nicky dus voor de goede orde, voor de 0-3. Wedstrijd gespeeld. Op naar de roze tas...

  De roze tas. De grootvader/-moeder van de groene. Niet met dezelfde elementen, maar omdat de HJ-tjes vers en koel die ochtend werden gekocht viel er niks aan te merken op de temperatuur. Tel daar 6 cassis bij op, denk de muziek van Bassie weg en het was nog lang onrustig in kleedkamer 6. De wedstrijd op het hoofdveld werd nog enkele minuten gestaakt vanwege deze gezelligheid. Naar verluid. Prima.

  Volgende week hebben we allemaal veel zin in. Een lekkere lunch in de kantine! Zien we mekaar dan. Scheelt manager Voortman ook weer wat tijd om zo door de week heen spelers te ronselen. Hoi!