• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC3 pakt drie punten ondanks Carolavirus

  ‘Een serieus probleem dat nog een hele tijd gaat duren’, zo omschreef Mark Rutte de situatie omtrent het virus. Ondanks dat is Voetbalbond KNVB vooralsnog niet van plan om wedstrijden zonder publiek te laten spelen, zoals al het geval is in onder meer Italië en Frankrijk. De bond volgt de richtlijnen van het RIVM. De adviezen zijn nog niet streng genoeg om een streep te zetten door voetbalwedstrijden met publiek. Echter werd daar in Ommen iets ander over gedacht en heeft men met pijn en moeite moeten besluiten om vaste supporter Carola deze week in Brabant te laten. Gezien de huidige ‘indamfase’ van het virus kan nog niet gegarandeerd worden dat Carola volgende week wel weer aan de kant staat bij het derde.

  Tegenstander van vandaag was hekkensluiter Voorwaarts 2. De ploeg van trainer Webbink verkeert in zwaar weer. Er werden slechts 5 punten behaald waarvan de ploeg er 3 terug moest geven aan de KNVB. Ook de ploeg van Voortman is niet goed uit de startblokken gekomen na de winterstop, er werden nog geen punten in de wacht gesleept.

  OZC begon in de volgende opstelling: Op de goal: Jack van der Poel, in de verdediging: Floris Schinkelshoek, Simon Bangma, Robert Ruijters, Kristian de Lange. Op het middenveld: Jurgen Bremmer, Kay Woesthuis, Koen Tip. En voorin Mark Veneberg, Matthijs de Lange en Bert Hoekman. De bankbezetting: Paul Bongers, Tim Woesthuis, Gert Jan Grotenhuis en Koen Schuurman.

  OZC begon goed aan de eerste helft en wist binnen enkele minuten een aantal kansjes te creëren. Toch was het Voorwaarts dat na 15 minuten uit de counter op voorsprong kwam. Na enkele scheldwoorden werd de draad toch weer opgepakt en was het niet veel later Veneberg die de bal bij toeval op de knikker kreeg, 1-1. In korte tijd kreeg OZC enkele grote kansen op 2-1 maar was het Woesthuis die de bal niet hard kon inkoppen omdat de bal te ver achter hem werd gespeeld. De volgende aanval besloot Bipz de bal niet af te geven en hem zelf in de touwen te jagen, 2-1.

  Rust: tijd voor een verrukkelijk bakkie thee van Kokkie. Uiteraard waren er enkele wijze woorden van Tom. Ook werd er nog gewisseld, Floris werd gewisseld voor Paul en Matthijs moest het veld ruimen voor Rossi. Hierdoor verschoof Kay van het middenveld naar de punt van de aanval.

  In de tweede helft een spelbeeld dat gelijk is aan de eerste helft, vooral OZC is in de aanval en Voorwaarts loert op de counter. Al snel is er weer een kans voor OZC en is het wederom Veneberg met de treffer. Gaandeweg volgen er nog enkele kansen en is het Bert, die ondanks de grote schare aan eigen publiek, weer niet gegeven om er een te maken. Woesthuis wordt nog gewisseld voor Woesthuis, Voorwaarts maakt de 4-2 en dan vindt de leidsman van dienst het welletjes geweest. Gelukkig mochten er na de wedstrijd nog wat handjes geschud worden en was de kantine gewoon open. Wat het grote virus volgende week zal brengen is nog onduidelijk, het lijkt er tot op heden op dat er gewoon afgetrapt gaat worden om 14:30 in Vroomshoop.