• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC wurmt zich voorbij Enter Vooruit

  De laatste wedstrijd van 2019 moest door Het Tweede natuurlijk even succesvol afgesloten worden. Na drie overwinningen op rij mogen we gerust stellen dat de ploeg van Wiljan in een uitstekende vorm is, dus het vertrouwen was aanwezig. Een overwinning tegen Enter zou betekenen dat OZC zich definitief in de subtop van de competitie meldt. Met de volgende namen gingen De Kanaries de weide in:

  Thijs
  Jorian – AJ – Nout – Daan
  Nick – Thomas – Noah
  Julian (.80 Marc) – Berjan – Milan (.60 Jelmar)

  In de beginfase was het vooral OZC dat het balbezit had. Er werd rustig gecombineerd en rondgespeeld, maar tot echt grote kansen kwam het nog niet. Enter hing geduldig achterover en hanteerde het liefst zo snel mogelijk de lange bal. Ondertussen was het OZC dat de gezapige beginfase een beetje zat was en last kreeg van meer dadendrang. Via Berjan en Julian werden er kansen gecreëerd, maar beide voorhoedespelers hadden het vizier nog niet helemaal op scherp. Uiteindelijk was er in de 30ste minuut dan toch de dik verdiende voorsprong. Een uittrap van Thijs werd knap doorgekopt door Berjan, waarna de bal voor de voeten kwam van Julian. Hij bleef ijzig kalm en schoof de 1-0 binnen.

  Het devies was natuurlijk om in het tweede bedrijf op dezelfde voet verder te gaan, maar daar kwam helaas bar weinig van terecht. OZC had het ontzettend moeilijk doordat Enter niet één, maar vijf tandjes bijschakelde. Er werd vroeg druk gezet door de Twentenaren en de duels werden als kerels aangegaan. OZC wist dapper weerstand te bieden door de mouwen op te stropen, maar Enter kreeg wel mogelijkheden. Zo moest Thijs een aantal keer handelend optreden en ook het aluminium stond een gelijkmaker in de weg. Met hangen en wurgen wist de defensie het doel schoon te houden. Aan de andere kant kreeg OZC ook meerdere mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar er werd laconiek met de kansen omgesprongen. Toen OZC weer eens onder flink druk stond wist het via de sterk spelende Daan uit te breken. De linksback werd binnen de 16 neergelegd en de bal ging op de stip. Noah zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper, maar in de rebound was Berjan er als de kippen bij en een bevrijdende 2-0 was daar. Toch geloofde Enter er nog volop in en uit een corner werd er vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer gemaakt. Enter beukte op de deur, maar OZC zag zijn strijd en passie worden beloond met drie punten.

  OZC sluit 2019 daarmee af met een zeer verdienstelijke vierde plaats in de tussenstand. Na de oliebollen en champagne zullen een aantal oefenwedstrijden afgewerkt worden, waarna er op 1 februari weer wordt gevoetbald tegen Oranje Nassau 2.