• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC wint met minimaal verschil van DES

  De middag begon zonnig in Nijverdal aan de Duivencatelaan, waar DES zijn thuiswedstrijden speelt. Een mooi vooruitzicht voor de wedstrijd tussen DES en OZC in de derde klasse D. OZC wilde het goede voetbal van afgelopen weekend tegen Oranje Nassau voortzetten, terwijl DES maar al te graag het 4-1 verlies tegen Marienberg wilde wegspoelen. Er werd dan ook een open wedstrijd verwacht op het mooi gelegen hoofdveld van de Nijverdallers. OZC speelde afgelopen middag met de volgende namen:

  Mark; Nick, Frank ©, Ramon, Noa; Martijn, Lars, Marvin (Quentin ’60); Jesse (Stefan ’75), Rik-Jan (Leon ’89), Tom.

  Na het eerste fluitsignaal maakten beide ploegen al snel de intenties duidelijk. Beide ploegen waren voornemens de volle buit te pakken. Er werd overal op het veld fel druk gezet, wat het veldspel niet ten goede kwam. Beide ploegen wisten de bal niet lang in de ploeg te houden, waardoor het spelbeeld rommelig te noemen was. OZC kwam wel wat vaker bij het doel van DES dan andersom, maar daar bleef het dan ook wel bij. Eenmaal was Rik-Jan gevaarlijk, die een bal van Lars goed controleerde in de vijandige zestien, maar vervolgens zijn schot gestremd zag. Het had er alle schijn van dat er gerust zou worden met de brilstand, totdat Martijn kans zag op te stomen door de as van het veld. Hij wurmde zich met overtuiging door de verdediging en rondt klasse af door de bal buiten het bereik van de keeper in de linkerbovenhoek te lepelen. OZC ging richting de thee met een 0-1 voorsprong.

  Wat volgde was een tweede helft die niet anders was dan de eerste helft. DES had de inmiddels aangetrokken wind in de rug en probeerde met opportuun spel de bal in de zestien van de Ommenaren te krijgen. Eigenlijk werd het daar nimmer gevaarlijk door. OZC stond goed, won veel verdedigende duels en hoefde eigenlijk zelf ook niet veel meer dan dat te doen om een overwinning uit het vuur te slepen. Het duel werd wat venijniger naarmate de tijd wegtikte, maar echt opmerkelijke situaties bleven uit. Invallers Quentin, Stefan en Leon hebben zich verdienstelijk gemaakt door het spel van DES te verstoren en doelman Bennemeer mag tevreden zijn met het feit dat hij twee maal achter elkaar zijn doel heeft schoongehouden.

  Een 0-1 overwinning was een prima resultaat voor het vlaggenschip uit Ommen. Het heeft nu een gat van 4 punten geslagen met nummer vijf ASV'57. Koploper De Esch won van Wilhelminaschool en houdt daarmee de koppositie vast. Nummer twee Hellendoorn won met 1-2 bij streekgenoot SVVN en nummer drie Bergentheim deed hetzelfde in Bruchterveld. De stand bovenin de derde klasse D ziet er als volgt uit:

  1 De Esch (P) 16 12 2 2 38 45 22
  2 Hellendoorn 16 11 4 1 37 41 17
  3 Bergentheim 15 9 3 3 30 40 26
  4 OZC 16 9 2 5 29 31 24
  5 ASV'57 16 7 4 5 25 42 34

  De komende twee weekenden speelt OZC geen wedstrijden in competitieverband. Wel wordt er 22 februari geoefend tegen HHC 2. 7 maart wordt de competitie vervolgd: thuis tegen nummer vijf ASV'57 uit Aadorp. In de heenwedstrijd wist OZC hier met 1-2 van de winnen, maar waren beide ploeg aan elkaar gewaagd. We hopen op uw support!