• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC VR2 begint sterk aan de competitie

  Na weken trainen mocht het 2e team van OZC vrouwen eindelijk het veld weer betreden voor een wedstrijd. Bert heeft de dames zo goed mogelijk voor deze wedstrijd voorbereid en samen met Judith H. hebben ze de volgende 11 geselecteerd voor de basis.

  Sanne M,

  Lois, Amy, Jasmijn, Tamar,

  Chantal, Lisa, Natalie,

  Lotte, Soe-Tjoe en Sanne H

  De wissels voor vandaag: Judith en Ayla

  OZC begint sterk, maar na enige minuten begon het in te zakken. De zenuwen begonnen te werken,  waardoor de rust ver te zoeken was. Een goede opbouw van JVC met een oude bekende van ons, Martina, word gelukkig voor ons niet beloond met een doelpunt, maar de toon was gezet, het wordt goed opletten op het middenveld van JVC.

  Na 20 minuten voetballen, is er een goede kans aan de kant van OZC, de meiden in het veld schrokken hier waarschijnlijk een beetje van, maar het kan misschien ook komen doordat er een beetje donder uit de lucht kwam.

  Voorzichtig werd er doorgevoetbald in de hoop dat er een kleine onderbreking zou komen zodat het onweer eventjes zijn gang kon gaan. Maar de scheids had geen greintje medelijden. Zijn motto: gewoon doorvoetballen! Na een half uur voetballen komt Judith in het veld voor Lotte en meteen staat Judith ook aan de basis bij het doelpunt wat door Sanne H wordt verzilverd. Hoppa! 1-0 

  Vervolgens was het weer een opbouw via Judith waar de hele verdediging van JVC stond te wachten tot ze een pass zou geven aan haar medespelers, maar ze bedenkt zich geen moment en schiet net langs de verkeerde kant van de paal.  

  Ruststand 1-0 voor OZC. 

  2e helft is het Lois voor OZC met  een schot op goal. Ze wilde aan JVC duidelijk maken dat de punten in Ommen blijven. Na een goede aanval, wordt door JVC een corner gecreëerd, Judith die de bal bij de eerste paal plaatst, waar Ayla na een goed duel de bal verovert en geen seconde twijfelt, de bal vol uithaalt en deze belandt vervolgesn tegen de onderkant van het dak. Niet te houden voor de jonge keepster in de goal. Ook even leuk te vermelden dat dit Ayla's eerste doelpunt is in haar hele voetbalcarrière.


  De allereerste van Ayla. Klikop de foto voor het feestje er na...

  Na deze doelpunten gaat OZC nog vrijer voetballen waardoor de combinaties lekker gaan rollen. Ayla en Soe-Tjoe vormen zo een plaag aan de rechterkant en creëren een paar kansjes voor de goal.  

  Maar helaas, helaas het lukt hen niet om het net te vinden. Als de 90 minuten er bijna op zitten, krijgt Judith nog een ingeving en geeft een lekkere steekpass op Lotte, in loopduel schiet ze geplaatst in de korte hoek. Het lijkt houdbaar voor de keepster maar wat een geluk voor ons, duikt zij net over de bal heen en zo rolt de bal over de doellijn heen.  

  JVC komt er de hele wedstrijd af en toe door met hun gevaarlijke duo op het middenveld, maar als ze de goed staande centrale verdedigers Jasmijn en Amy la verschalken (wat op 1 hand te tellen is), staat Sanne nog als een obstakel voor de tegenpartij en zo wordt de 0 gehouden. 

  De minuten hobbelen zo weg en op gegeven moment vindt de scheids na enige tijd het welletjes en fluit voor het einde. Zo winnen de dames van OZC hun eerste competitiewedstrijd en de eerste stap op weg naar het kampioenschap is gezet!  

  Na de wedstrijd hadden de dames nog een leuke verrassing voor Natalie, zij gaat 27 oktober trouwen met haar fantastische Rick. Natuurlijk konden wij dit niet stilletjes voorbij laten gaan, Opgedoft in een mooie prinsessenjurk mocht zij tijdens ons teamfeest in de Herberg even laten zien dat ze nog even “vrijgezel” is.  

  Volgende week zaterdag 29 september spelen wij uit in Vroomshoop tegen Vroomshoopse boys vr1 om 14.30 uur.


  Uw verslaggever: