• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC VR1 put vertrouwen ondanks nederlaag oefenwedstrijd

  Na een tweetal weken training en een uitbuiktoernooi is de eerste wedstrijd van 2020 afgewerkt door OZC vr1. Een oefenpot tegen ASC 62, een welbekende tegenstander die op dit moment uitkomt in de 1e klasse.

  Door een aantal afwezigen beginnen we met een iets andere opstelling dan normaal. We worden geholpen door Sharon, Marit, Dominique, Silke en Emma uit dames 2 en meiden O19.

  De eerste helft begint rommelig. Het is even aftasten en wennen, balbezit houden is lastig maar ook ASC geeft soms de bal makkelijk weg. Toch opent ASC de score al vlot, OZC trekt het echter bijna gelijk weer recht en maakt de 1-1. Vervolgens maakt ASC de 2-1, OZC antwoordt wederom met een gelijkmaker, 2-2. Hierna begint OZC beter te tikken. Er zitten mooie aanvallen bij, zowel van achteruit met een lange pass, maar ook al voetballend spelen we de verdediging van ASC soms weg. Dit wordt beloond met een doelpunt, voor het eerst staat OZC voor, 2-3.

  ASC blijft desalniettemin gevaarlijk, vooral in de omschakeling waar ze met meerdere aanvallers meedoen en OZC in ondertal staat. Vlak voor rust scoort ASC de 3-3.

  Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide teams krijgen kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, alleen ASC slaagt er nog in om een doelpunt te maken. Een mooi schot die eindigt in de kruising. OZC probeert nog iets te forceren om er in ieder geval een gelijkspel uit te halen. Gezien het spelbeeld was dit meer dan verdiend geweest. Het mocht niet baten, eindscore is 4-3 voor de thuisploeg.

  Een mooie en uitdagende oefenpot tegen een goede tegenstander. Ondanks de score geeft het spel van OZC veel vertrouwen voor de tweede helft van de competitie, waar we hard zullen strijden voor het kampioenschap.