• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC VR1 begint de competitie helaas zonder punten

  Op zaterdag 19 september was het dan weer zo ver, de competitie ging weer van start. De dames van OZC mochten na een ongeslagen bekerperiode (helaas niet door), voor deze eerste competitiewedstrijd afreizen naar Genemuiden. Waar op een zonnige zaterdagmiddag om 14:30 de aftrap plaats vond.

  In de beginfase vond de meeste dreiging plaats vanaf de kant van Genemuiden, met de diepe pass en snelle voorhoede van Genemuiden ontstonden er wat kleine kansen. OZC wist hier zich echter goed onderuit te voetballen en nam naarmate de eerste helft vorderde meer de overhand met ook kansen voor de dames van OZC. Door onder andere hoger druk te gaan zetten kreeg OZC meer grip op de wedstrijd wat zich uitte in meer kansen en balbezit. De duels konden niet uitblijven en er werd hard gevochten door beide teams. Het baltempo was hoog in de eerste helft en was leuk om te zien voor de toeschouwer.
  Vlak voor rust krijgt OZC een vrije trap en Tanja gaat achter de bal staan. Tanja weet deze bal van nog aardige afstand, perfect onderkant lat in te schieten. En we gaan de rust in met een 0-1 voorsprong!

  In de tweede helft zet Genemuiden hoger druk, wat nog niet direct leidde tot grote kansen. Wel had OZC moeite om weer lekker in de wedstrijd te komen, onder andere ook door de vele duels. Toch was de grootste kans in de tweede helft voor OZC met Robin die vanaf de rechterkant haar actie inzette. Ze dribbelde naar binnen, de zestienmeter in en wordt hier getackeld. Penalty! Maar de scheids legt hem niet op de stip...
  Het blijft nog lang 0-1 voor OZC, tot de 80e minuut waarin Genemuiden vanuit een corner de aansluitingstreffer binnen weet te schieten. Het wordt een spannende slotfase met nog een aantal grote schiet kansen voor OZC, waar onder het afstandsschot van Carin die net op de lat belandde. OZC lijkt met een punt naar huis te gaan, totdat de scheidsrechter in de extra tijd besluit een vrije trap te geven aan Genemuiden, randje zestienmetergebied. De vrije trap wordt genomen en gaat er in, 2-1.

  OZC moet het doen met een 2-1 verlies en gaat helaas zonder punten naar huis. De dames maken zich nu klaar voor de wedstrijd tegen Bergentheim VR1 op zaterdag 26 september om 14:30 thuis!