• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC revancheert zich tegen Marienberg

  Na twee verloren wedstrijden tegen naaste concurrenten Hellendoorn en Wilhelminaschool, mochten de Ommenaren afreizen naar een iets lager geklasseerde broeder uit de Derde klasse D. Marienberg was de tegenstander, dat zichzelf met veertien punten een stevige middenmoter mag noemen. Het weer en het veld waren niet in de beste conditie om te voetballen. Desalniettemin waren de Ommenaren gebrand op een positief resultaat. Dat deed de ploeg van Berger met de volgende namen: Mark; Nick, Frank, Martijn, Yannick (Ramon); Harm-Jan, Lars (Erwin), Niel; Jesse (Quinten), Rik-Jan, Tom.

  Op een belabberd veld in Marienberg werd afgetrapt. OZC trachtte te voetballen, maar dit werd nog een hele beproeving met een tegenstander die elke keer goed in de duels kwam. Tot echte kansen kwamen beide ploegen niet. Marienberg hield het veld compact, gaf vooral ruimte weg aan de zijkanten, maar hier werd niet van geprofiteerd door de Ommenaren. Uit een corner was het de thuisploeg dat de voorsprong nam. Niel Koggel kopte de bal achter eigen doelman Mark Bennemeer. Na de openingstreffer gingen de manschappen van Marienberg terug in de verdedigende stellingen en probeerde het met counters gevaarlijk te worden. OZC kon niet echt een vuist maken en kon voor geen gelijkmaker forceren.

  Na een teleurstellende eerste helft, was het aan de geelhemden de taak om de rug te rechten en met de nodige dosis energie op zoek te gaan naar een resultaat. De ploeg kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en begon ook goede kansen te creƫren. De Ommenaren wisten eindelijk de ruimte aan de zijkanten te benutten en het was dan ook geen toeval dat Rik-Jan de Groot uit twee voorzetten OZC in korte tijd voorbij Marienberg schoot. Meteen nadat OZC de voorsprong in handen had, was het de thuisploeg die de gelijkmaker alweer voor het inschieten had. De aanvaller van Marienberg faalde echter. Hierna stelde OZC orde op zaken en wist het het veldoverwicht verder vast te leggen op het scorebord. Niel Koggel maakte zijn eigen doelpunt goed door te scoren met een droge schuiver. Vlak hierna tekende ook hij voor een tweede doelpunt, door een inzet die door de tegenstander de goal werd in gelopen, 4-1.

  Een mooie afsluiter voor de winterstop. OZC staat vier punten achter koploper Hellendoorn. Alles ligt dus nog open voor de tweede helft van de competitie. Deze zal OZC hervatten op 25 januari tegen naaste concurrent De Esch.