• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC nog steeds geen punten in 2020

  1 februari ’20, WESTERHAAR/VRIEZENVEENSEWIJK

  Na de thuisnederlaag van vorige week zal en moest OZC vandaag de 3 punten ten koste van Voorwaarts meenemen naar Ommen om aansluiting te houden met de top van de 3e klasse D. Thuis kwamen de Ommenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de oranjehemden.

  Trainer Berger begon met de volgende namen:

  Bennemeer, Runhart, Merjenburgh, R. Schuldink, Noah van Drosten (80. E. Schuldink), Dunnewind (45. Veerman), Tip, Deuten, De Lange (76. Valk), De Groot, Simons

  Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Voorwaarts de bal aan OZC liet. OZC probeerde achterin op het moeilijk bespeelbare veld de bal geduldig rond te spelen. Een aantal spaarzame momenten leek OZC met een crosspass eruit te komen, maar helaas kwamen deze ballen niet aan en belande de bal in de meeste gevallen bij de keeper of bij een speler van Voorwaarts. Het eerste schot van Voorwaarts was na een half uur spelen. Bennemeer zag de bal een halve meter naast de goal gaan. Toch kwam Voorwaarts op een 1-0 voorsprong na 35 minuten spelen. Na balverlies op het middenveld en nonchalant uitverdedigen schoot Wessels de bal laag in de hoek achter Bennemeer. Even leek het erop dat OZC via aanvoerder Tip weer op gelijke hoogte kwam, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd. Volgens de grensrechter van Voorwaarts zou Tip de rebound vanuit buitenspel positie hebben binnengeschoten. Voor de rest viel er in de eerste helft weinig kansen te noteren.

  Na rust leek het er even op dat OZC fanatieker opzoek ging naar de gelijkmaker. OZC ging aanvallender voetballen en er werd vaker de lange bal gehanteerd op het moeilijk bespeelbare veld. Helaas kwamen hier geen grote kansen uit. Voorwaarts hield stand en rook de drie punten steeds meer nadat het weer een bal uit richting Akkerbouwbedrijf Dekker had geramd. Tom Simons was in de 70e minuut het dichts bij de gelijkmaker, maar zijn schot stuitte op doelman Stuifzandt. In de slotfase had scheidsrechter Jonker de bal nog op de stip kunnen leggen na twee vermeende handsballen in de zestien van Voorwaarts, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter wuifde dit weg.

  OZC verloor haar tweede wedstrijd op rij. Volgende week kan het de nare nasmaak van de afgelopen zaterdagen wegspoelen. Het vlaggenschip speelt op 8 februari om 14:30u thuis tegen Oranje Nassau uit Almelo.

  Tot dan!