• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC neemt in tweede helft afstand van Lemele en bekert door (2-0)

  Afgelopen zaterdag stond er een heuse derby op het programma. Het eerste nam het in de laatste wedstrijd van de bekerpoule op tegen Lemele. Beide ploegen uit de gemeente Ommen vergaarden vier punten uit de eerste twee poulwedstrijden. Hierdoor werd er in dit onderlinge duel uitgemaakt wie er door gaat bekeren. 

   

   

   

 • In de ochtend voorafgaand aan de wedstrijd werd er al afgetrapt door de eerste selectie van de Ommenaren. Er werd namelijk een ochtendprogramma afgewerkt in de Sahara. Na een ontbijtje, werd er een stuk hardgelopen. Daarna werd het balgevoel op de proef gesteld met een potje voetgolf. Negen holes waren de dag ervoor uitgegraven door trainer Berger. Waar het balgevoel zo af en toe nog te wensen overliet, werd er wel alles uit de kast getrokken om te winnen. Wat natuurlijk ook niet verkeerd is. 

  Na een lunch in de bestuurskamer was het aan de volgende elf om te laten zien dat ze naast de winnaarsmentaliteit ook mooi voetbal op de mat konden leggen. 

  Rob; Nick R, Ramon S, Frank M, Ruben; Harm-Jan (’60 Nick H), Erwin (’55 Tom S), Marvin; Marc, Frank J, Leon (’75 Lars)

  Om 14.30 werd er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark Westbroek. OZC liet meteen zien dat het Lemele zijn wil op wilde leggen. De ploeg uit Ommen zette de tegenstander goed vast, maar wist aan de bal maar moeilijk door de defensie van de Lemelenaren te komen. De uitploeg stond erg compact, liet OZC het spel maken en gaf nauwelijks ruimtes weg op eigen helft. De eerste helft leverde dan ook weinig gevaar op van beide kanten. OZC was nog het dichtst bij een openingstreffer, met pogingen uit de tweede lijn. Eerst was het Leon, die na een goede actie zijn afstandsschot op de lat uiteen zag spatten. Frank Merjenburgh zag zijn inzet een halve meter langs de kruising vliegen en Harm-Jan zag zijn schot via de keeper en de paal naast gaan. Ook werd een doelpunt van Frank Jansen afgekeurd. Lemele stichtte nimmer gevaar voor de goal van Rob in de eerste helft. 

   


  Ramon dendert de 16-meter in. Klik op de foto voor meer...

  OZC kwam na rust met dezelfde elf naar buiten, waarmee het ook de rust in was gegaan. Het ging ook weer verder waarmee het gebleven was. Net als Lemele. Maar waar OZC de eerste helft het dichtst bij een openingstreffer was, was het dit keer Lemele dat de brilstand van het scorebord kon krijgen. De spits van Lemele werd vrij gespeeld, deed vervolgens alles goed en had de bal voor inschieten. Hij besloot echter de bal breed te leggen op een buitenspeler, die nog niet in de zestien was gearriveerd. OZC zette hierna aan. Het kwam er via de linkerkant goed uit via Ruben. Het eindigde zijn zelf opgezette aanval met een voorzet, die door een verdediger van Lemele in het doel werd gewerkt. Hierna verdubbelde de Ommenaren de score nog via Marvin. Hij wist een mooie voorzet van Marc na een goede aanname meteen achter de keeper te werken. Lemele was kapot gespeeld en kon geen vuist meer maken in de slotfase en wist de schade op twee doelpunten te houden.

   


  Marvin, hier in duel met Steven Warmelink, scoorde vandaag de tweede. Klik op de foto voor meer...

  OZC gaat dus een ronde verder in de beker ten koste van Lemele (loting volgt). Na de wedstrijd was er een buffet, verzorgd door onze linksback Ruben Strating, met de ondernemersclub en de technische commissie. Hierin werd kort teruggeblikt op de wedstrijd en ook vooruitgekeken op het komende seizoen. Hierin zal het de eerste wedstrijd aantreden in Nijverdal tegen DES. De ploeg hoopt wederom op uw support te kunnen rekenen. 


  Nog zo'n oude bekekende. Blikman jr., na vier jaar bezinning weer terug in de wei. Klik op de foto voor meer...