• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC kent valse start door teleurstellende tweede helft (4-3)

  Na de voorbereiding was het dan eindelijk tijd voor competitie. OZC dat een goede voorbereiding kende was voornemens om dit ook in de competitie te laten zien. DES uit Nijverdal was de eerste horde die daarin genomen moest worden. Op Sportpark Gagelman liet OZC na een goede eerste helft alsnog de drie punten liggen in Nijverdal, 4-3.

  Teamfoto_1819.jpg
  Opstelling: Rob Schuldink, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Ruben Strating, Harm-Jan Tip (85. Tom Kok), Marvin Veerman (65. Nick Hekman), Erwin Schuldink (50. Tom Simons), Leon Valk, Frank Jansen, Marc Aalvink.

  OZC begon furieus aan de eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark Gagelman werd DES in de eerste twintig minuten volledig weggeblazen. Dit leidde al snel tot veel kansen en de openingsgoal. Marc Aalvink gaf een haarscherpe voorzet op de volledig vrijstaande Frank Jansen en die knikte toch knap in. De bal viel in het zijnet en daarmee gaf hij keeper Corné Hogenkamp het nakijken, 0-1. De uitbreiding viel vervolgens na ruim een kwartier spelen. Nick Runhart veroverde de bal op eigen zestien en kon indribbelen. Vervolgens werd Marc Aalvink in de één tegen één gezet en die rondde vervolgens keurig af, 0-2. Daarna was het aan OZC te wijten dat het niet verder afstand nam, want die mogelijkheden waren er wel degelijk.

  DES groeide ietwat meer in de wedstrijd en was met name gevaarlijk uit corners en vrije trappen. Het devies voor OZC om die zoveel mogelijk te voorkomen. Daar slaagden de Ommenaren een minuut voor rust niet in. Een vrije trap na een onnodige overtreding bracht de mannen uit Nijverdal weer volledig terug in de wedstrijd. De bal viel na het eerste duel stil op de vijf meter en daar was Nick Deijk het meest attent, 1-2. Frustrerend, gezien OZC op dat moment met 3 à 4 doelpunten verschil de rust in had moeten gaan.

  Na de bespreking in de rust zou het vertrouwen terug moeten keren in de tweede helft. OZC deed zichzelf echter tekort. Nog geen twee minuten na de rust werd de stand gelijk getrokken. In de breedte wegwerken vanuit OZC-kant zorgde ervoor dat DES gelijk kon profiteren van de ruimte die OZC op dat moment liet. De loopactie van Jurre Canter Visscher werd op waarde geschat, 2-2.

  OZC knokte zich terug in de wedstrijd. Frank Jansen profiteerde van een treuzelende Hogenkamp. De spits gleed met een sliding de bal van de voet van de doelman in het doel, 2-3. Een welkome opsteker. Deze voorsprong hield OZC lang vast, zij het met moeite. In de 86e minuut was daar dan weer zo’n gevaarlijke spelhervatting. Twijfel aan OZC-kant en die bal verdween pardoes achter doelman Schuldink, 3-3.

  OZC ging daarna vol voor de 3-4 om het seizoen niet met een valse noot te laten beginnen. Die noot werd een toon valser, toen doelman Hogenkamp met een verre uittrap kwam. Invaller Koen Bangma ontglipte aan de aandacht van de OZC-defensie. Het kwam aan op een sprintduel. Uit alle macht probeerde Frank Merjenburgh de bal over de achterlijn te werken. De bal verdween op het midden van het leder en schoof rechtdoor voorbij de uitkomende Schuldink, 4-3. Scheidsrechter Dick Beltman floot daarna af en OZC stond met lege handen.

  DES 1 – OZC 1: 4-3 (1-2)
  7. Frank Jansen 0-1, 16. Marc Aalvink 0-2, 44. Nick Deijk 1-2, 47. Jurre Canter Visscher 2-2, 61. Frank Jansen 2-3, 86. Ramon Schuldink (e.d.) 3-3, 90. Frank Merjenburgh (e.d.) 4-3.

  De Ommenaren willen uiteraard voor revanche gaan op het eigen Sportpark Westbroek. Aanstaande zaterdag ontvangen we daar Blauw-Wit ‘66 1. Wij hopen dat jullie allen hierbij aanwezig kunnen zijn om de thuisploeg te steunen. Na het teleurstellende resultaat kunnen wij die zeker gebruiken om de bezoekers uit Holten te verslaan. Om 14.30u vindt de aftrap plaats!

  Door: Hermen Schuttert