• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC is beter dan Enter Vooruit en wint daarom eenvoudig

  Het was weer zaterdag en wel eentje om in te lijsten. Erwin Krol had het over de warmste zaterdag 13 oktober ooit. Nog nooit was het zo warm geweest op zo’n zaterdag en wat doet de gemiddelde Nederlandse man nou op zo’n zaterdag? Voor de meeste mensen betekent het zoiets als ‘Lekker het gras maaien voor de laatste keer dit jaar’ of ‘lekker met de vrouw naar de woningboulevard’. Voor de mannen van het 5e betekende de warmste 13 oktober ooit een lekker ritje naar Enter voor een ouderwets potje voetballen in de zesde klasse.

  Enter, het brengt positieve, warme gevoelens naar boven bij de leiding van het vijfde elftal van OZC. Natuurlijk had Marcel er zin in, terug naar Twente waar zijn roots liggen. Dit was te zien aan de manier waarop hij vol passie zijn 4x4 door de prachtige binnenwegen van het Sallandse en Twentse landschap heen jaagde. De prachtige zonnestralen van het najaar, de donkergekleurde bladeren die het wegdek bedekten, een bijna onnatuurlijke zomerse, verfrissende bries in oktober, je vraag je bijna af waarom we niet met de fiets waren gegaan.

  Overigens had Rick er ook zin in. In de bijna-spelersbus richting Enter sprak hij hoopvol: ‘Normaal heb ik niet zoveel zin in uitwedstrijden, maar als er een uitwedstrijd in Twente is, ben je vrijwel altijd verzekerd van dat er Grolsch wordt geschonken in de kantine.

  Uiteindelijk is het rond krijgen van de selectie bijna net zo’n grote uitdaging als voldoende rijdend personeel vinden. Onze selectie werd vanuit allerlei andere teams aangevuld. Blij verrast waren we met de hulp van het Zeuvende. Allemaal waren we in de veronderstelling dat hij allang veel te druk was met het opstellen van de playlist van Oktoberfest, maar tussen Matthias Reim en Helene Fischer door vond hij toch nog een gaatje in z’n agenda om ons team te versterken: Uitslag. De jongens van het tweede elftal stonden na het cancelen van hun wedstrijd allemaal te springen om eens met een ander elftal mee te doen. Drie punten pakken, het lijkt vanzelfsprekender dat er een hittegolf in december komt dan dat dat weer eens gebeurt. John-Roy mocht het bij ons op het middenveld proberen. Twee weken geleden was het ‘bijna onze’ Wieger Tepper zo goed bevallen, dat hij het nogmaals wilde proberen bij ons. Een verademing voor de leiders, die niet goed wisten wat ze aan moesten met de afwezigheid van de vaste gezichten van o.a. Babois, Hekman, Erik en Niek.

  Waarom we niet op de fiets waren gegaan? 40 kilometer afstand, daarom! Moet je het nou echt voor een potje Kelderklasse voetbal zo ver weg gaan zoeken? Ik vraag het me af. Maar goed, we zitten nou eenmaal hierbij in gedeeld, dus dan moet je er ook maar het beste van maken, toch?

  Dat was er niet aan af te zien. In een eerste helft die ongeveer 38 minuten duurde, waarvan 27 minuten zuivere speeltijd, waren er weinig kansen. Hoogtepunt aan onze kant was in aanvallend opzicht een prachtige opgezette aanval door Alfred. Prachtig meermaals de combinatie gezocht met gastspeler Uitslag om de keeper vervolgens met een hoog, wegdraaiend schot te verrassen. In verdedigend opzicht deed Mickey een duit in het zakje. Een doorgebroken speler neerhalen om vervolgens vol onschuld ‘het ging niet expres!’ uit te roepen. Blonde lokken en blauwe ogen, de scheids trapte erin en het was enkel een vrije trap. Gelukkig voor ons leek de vrijetrapnemer z’n schoenen verkeerdom aangetrokken te hebben, want de bal eindigde uit de vrije trap ver naast.

  Wil je een wedstrijd beslissen, dan kun je bij een 0-1 voorsprong niet naar achteren leunen. Helemaal niet met die ‘levensgevaarlijke’ counters waar Enter ons keer op keer probeerde mee te trakteren. In de tweede helft konden we na wat generale repetities eindelijk de wedstrijd op slot doen. Een afstandsschot van ondergetekende betekende de 0-2, op aangeven van Cristian. Snelle Jelle, kilometervreter met het mes tussen de tanden, liet een voorzet van Cristian niet onbenut en maakte er 0-3 van en het slotakkoord was op magistrale wijze van Cristian. Hij kreeg de bal voor z’n voeten en ging op haast Cruyffiaanse manier z’n tegenstander voorbij. Vervolgens deed hij het eenvoudig doen lijken waarop hij de keeper verschalkte, maar het was wel degelijk een huzarenstukje: 0-4. Verder weinig memorabele momenten gezien in de wedstrijd.

  Toch maar weer drie punten in de tas meegenomen naar huis. Lekker met z’n bijna allen in de spelersbus van Autobedrijf Schuurhuis B.V terug op huus an. Het was dan weliswaar een eindje rijden, maar een overwinning smaakt altijd zoet, helemaal met zo’n overtuigende Uitslag en eindstand. In het bijzonder voor Rick die zich zo verheugd had op het Twentse Grolsch, maar gedesillusioneerd een flesje Heineken naar binnen werkte. Ach, met 3 punten en 4 fantastische goals kun je dat wel voor lief nemen.

  Door: Bestuur