• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC geeft wedstrijd in twee minuten weg

  OZC is zaterdagmiddag tegen een harde nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Tom Voortman verloor de derby in Den Ham met pijnlijke cijfers, 7-1.

  OZC begon goed aan de wedstrijd en nam op het slechte (kunst)grasveld in Den Ham het heft in handen. Den Ham had veel kleine overtredingen nodig om zich in de wedstrijd te knokken. Ruben Biemans was in de 10e minuut dichtbij de openingstreffer, maar hij zag zijn schot richting de zijlijn gaan. 3 minuten later wist hij dan toch het net te vinden via een uitstekende vrije trap en een uitstekend grabbelende keeper, 0-1. Niet veel later probeerde Rossi zijn skills als zijnde kunstschaatser te vertonen op het middenveld. Een hele pirouette gooide hij eruit. De eerste qua cijfer een 7.5 voor de uitvoering, echter de tweede een 6- hij leed namelijk balverlies, 1-1. Niet veel later had Frits last van de sterke tegenwind en zijn directe tegenstander had juist het tegenovergestelde. Het resulteerde in een heus sprintduel waar Frits het onderspit moest delven en hij ongelukkig, in de 16, zijn armen in de lucht wilde gooien, omdat hij er zat van was. De rechtsbuiten voelde de tegenwind in de rug en ging naar de grond. Tot verbazing van Frits kregen we een penalty tegen. Afin, Jack zat nog met zijn vingertoppen aan de bal, maar deze werd strak en hard bovenin de rechthoek geschoten. We gingen de rust in.

  We willen uiteraard Den Ham nog bedanken voor de zeer lekker thee die ons in de rust geschonken werd, complimenten..

  We gingen met frisse tegenwind het weer veld op. Na 5 minuten was het wel duidelijk, want na een scrimmage net voor de 16 kwam de bal, via een eigen speler, bij de spits terecht. Deze bevond zich in buitenspel positie, maar helaas was onze vlaggenist net in de voorwaartse beweging en kon dit niet constateren, 3-1. wederom 5 minuten later een corner tegen. Nicky stond nog te genieten dat de wind door zijn haren ging. Hij genoot er zo van dat hij zijn directe tegenstander uit het oog verloor en hij als een god in Frankrijk vrij de 1-4 kon inkoppen. We kunnen nog wel door gaan, maar ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat het een slechte dag voor OZC was. Met wissels heeft OZC getracht nog wat van de wedstrijd te maken. Helaas viel de 5-1 snel na de 4-1 en kreeg Kristian via een ongelukkige stuit de bal tegen de handen, penalty.. 6-1. Met nog een kwartier voetballen was het wel klaar. We wilden graag de douches van Den Ham uitproberen, maar dit mocht alleen als ze nog de 7-1 mochten scoren. Dealtje gesloten met Den Ham en douchen maar.

  We willen Den Ham bedanken dat we in ieder geval de gouden regels niet hoefden toe te passen in de douche. Frits bedankt voor de geweldige catering na de wedstrijd. Takkie bedankt dat je je eerste minuten bij ons wilde maken, wellicht volgende week weer? Adriaan bedankt voor je aanwezigheid tijdens deze lange zit. Dit overtuigt toch ook van ontzettend veel doorzettingsvermogen waarvoor hulde.

  Tot slot.. OZC speelt aankomende zaterdag tegen DETO. De eerste wedstrijd was een spektakelstuk althans voor DETO. In Vriezenveen werd het namelijk 6-1 wat betekent dat wij iets goed te maken hebben. Wij nodigen u dan ook uit om volgende week zaterdag er een mooie middag van te maken. Goed weekend!