• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 6 wint dankzij productieve tweede helft

  Zaterdag 29 september, 14:30 uur, Sportpark Westbroek Ommen (Competitiewedstrijd)

  De eerste thuiswedstrijd voor ut nieuwe zesde! Met een paar nieuwe aanwinsten klaar om de eerste punten te behalen na de wat mindere start met een 5-1 verlies in Hellendoorn; een wedstrijd en een grensrechter om maar niet te veel aan terug te denken. Een titelkandidaat is in ieder geval bekend.

  Deze zaterdag was sportpark Westbroek goed volgeboekt en onze wedstrijd vond plaats op het trainingsveld die er keurig bij lag! Naast dat we ons gebruikelijke veld, veld 5, hebben afgestaan was dit ook het geval voor onze kleedkamer. Eens kijken of deze veranderingen tot geluk of ongeluk zullen leiden.

  De eerste helft begon moeizaam. Kansen creëren lukte ons zeker, maar deze ook afmaken... Tsja, dat bleek een ander verhaal. Kansen creëren bij SVVN ging overigens wat moeizamer. Een penalty afdwingen met een mooie gemaakte schwalbe lukte hen ook niet. Hiermee is de eerste helft dan ook wel samengevat. Lukte het dan niet eens om één kans te benutten voor OZC? Nope, ruststand: 0 – 0.

  Dat we deze wedstrijd moesten winnen was duidelijk en dit lieten we de tweede helft dan ook blijken. Waar we de hele eerste helft op aan het wachtten waren lukte de tweede helft eindelijk! Er werden kansen benut en Grondman opende de score met een 1 op 1 met de keeper. Daarna zag Scheidsrechter Willems, die overigens strak aan het fluiten was, dat de vlagger van de gasten er naast zat, en onze tweede doelpunt wou afkeuren. Willems bleef bij zijn beslissing en zo kwamen wij met 2-0 voor te staan.

  Dit leek de opening van een doelpunten regen want al gauw volgenden meer doelpunten, maar er werden er ook nogsteeds heeeeeel veeeel gemist. Uiteindelijk vielen er in totaal 6 ballen in het net bij de gasten uit Nijverdal. Het was een doelpuntrijke tweede helft waar zelfs nog een doelpunt bij kwam kijken voor de groen-witten. Hun enige schot op doel werd benut en vloog over de doelman heen. Met een eindstand van 6-1 was de eerste winst van ut nieuwe zesde een feit. Om nog een helder beeld te krijgen van de wedstrijd volgen hieronder de statistieken.  Statistieken OZC - SVVN

  Goals 6 - 1
  Schoten 87 - 1
  Schoten op doel 14 - 1
  Schotprecisie 5% - 100%
  Balbezit 80% - 20%
  Buitenspel 18 - 2
  Hoekschoppen 20 - 3
  Schotprecisie 12% - 100%


  Hier zal ik voor de rest geen namen bij noemen... Wie ik nog wel wil uitlichten is The Man Of The Match. Verrassend is Anthony verkozen. Van harte!

  Ik voel aan dat komende donderdag 4 oktober er een leuke trainingspot belooft klaar te staan en dit voorgevoel wou ik nog graag met jullie delen. Wellicht een goede voorbereiding voor de volgende wedstrijd tegen Lemele...

  Ik ben overigens blij dat ik mij dit seizoen vaste speler van dit team mag noemen. Ik kijk uit naar een mooi, sportief en gezellig seizoen met hopelijk mooie resultaten!