• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 wint verdiend van Den Ham 3

  In de lagere senioren en dan specifiek in het 3e elftal van OZC moet je, wanneer de vrouw des Huizes de taak heeft om de inmiddels wat vale gele shirts te wassen, ook het wedstrijdverslag schrijven. Er moet gezegd worden dat de verslagen van het 3e van een uitmuntend niveau zijn en dat zo de lat erg hoog wordt gelegd voor nieuwkomers en dan voor met name nieuwkomers die weinig tot geen ervaring hebben met het schrijven van wedstrijdverslagen. Interpunctie wordt eveneens als een uitermate belangrijk onderdeel gezien en wanneer er niet goed gebruik van wordt gemaakt wordt er inderdaad een punt van gemaakt (hopelijk komt deze keer de grap wel over…). Alvast mijn excuses voor het waarschijnlijk niet goed toepassen van deze interpunctie.

  Het schrijven van wedstrijdverslagen doet mij dan ook een beetje denken aan Sinterklaas. Hoe begin je nou ook al weer met het schrijven van een verslag? Sint en Piet zijn weer in Nederland slaat natuurlijk als een tang op een varken en het zoeken van woorden die op elkaar rijmen al evenmin, dus dan maar even de meest bezochte .nl van Nederland bezoeken, onze vriend in bange dagen: Google!! Tijdens het invoeren van mijn zoekopdracht schiet mij door het hoofd dat illustere voorgangers van de wedstrijdverslagen zoals; Kokkie, Weegbrug, der Langes (die verre ingooier), Handsom Daddy achteloos uitstapjes maakten en complete wikipedia pagina’s opnamen in hun verslagen. Ik ga dat ook maar doen bedenk ik mij, ik hoop alleen niet dat het zo uit zal gaan pakken als een Max Verstappen op een step of als Gennaro Gattusso die 7 man probeert uit te spelen.

  Zoekopdracht: “hoe schrijf je een wedstrijdverslag”.

  Mijn oog valt op de 2e zoek term en ik kom uit bij Korfbalvereniging Telstar, deze vereniging heeft een artikel gewijd aan mijn probleem, de titel luidt dan ook; Tips voor het schrijven van een wedstrijdverslag. Er moet gezegd worden het artikel heeft 0 reacties, dus een echt probleem kan ik het blijkbaar niet noemen. Of het een goed artikel is weet ik op het moment van schrijven ook nog niet, maar ik besluit toch de proef op de som te nemen.

  • Begin met een leuke aansprekende titel, bijvoorbeeld ‘KV Telstar (jouw team) wint verdiend van (team van de tegenstander)’ of ‘KV Telstar (jouw team) is oppermachtig tegen (team van de tegenstander)’

  Bij het eerste punt blijkt dat ik al de mist ben ingegaan ik was immers al begonnen met gemijmer over het niveau van alle verslagen. Afijn dit heb ik nog kunnen oplossen.

  • Welke teams speelden tegen elkaar? Wanneer speelden de teams tegen elkaar, waar en waarom?

  Op een druilerige zaterdag 4 mei 2019, speelden Den Ham 3 een thuiswedstrijd tegen OZC 3 te Rohorst 1a 7683 PE Den Ham. Het betrof een competitieduel waarin er eigenlijk alleen voor OZC 3 nog iets op het spel stond. Dit in de vorm van zoveel mogelijk punten verzamelen om een eventuele periodetitel te kunnen pakken.  • Is er iets leuks te vertellen over de voorbereiding naar de wedstrijd toe (training, onderweg, fitheid spelers, etc.)?

  Na het lezen van dit onderdeel verschijnt er een enorme grijns op mijn gezicht. Dit zijn de momenten waarop illustere voorgangers zich hebben weten te onderscheiden. Zo is er menigmaal gerefereerd aan een knikkende Drankel tijdens het oplezen van de opstelling, de muziekkeus van Bassie weegbrug (leuk onderwerp om over te zeiken), de bioscoopbroek van Otten, de heerlijk ruikende shirts en altijd werd er stilgestaan bij die persoon die het meeste bier op de vrijdagavond had gedronken. Eigenlijk zijn het allemaal momenten die ontstaan en daar moet je als verslaggever een beetje geluk mee hebben, het lot wil dat ik dit geluk had. Onze eigen Legend Kokkie was deze keer de persoon die met afstand het meeste alcohol had genuttigd de avond ervoor, dit werd bij binnenkomst direct duidelijk toen bleek dat zijn ogen net zo rood waren als zijn haar. Kokkie is een heerlijke vent die fantastisch kan vertellen (tevens verslagen schrijven maar dit terzijde) zo vertelde hij dat hij wel 44 glazen speciaal bier had gedronken op vrijdag en dat hij 100% (sorry HONderd procent) zeker in topvorm was, dat hij dit was uitte zich direct toen hij tijdens het rondootje op Messiaanse wijze een bal achter zijn standbeen speelde wat voor een enorme ovulatie, pardon ovatie zorgde. Iedereen was compleet van de leg van deze fantastische actie, zo ook de knie van onze Kokkie. Kokkie werd steeds stiller (wellicht was hij al aan het oefenen voor de 2 minuten stilte op deze 4 mei) en begon een paar rek- en strekoefeningen uit te voeren. Al snel werd duidelijk dat door deze Messiaanse beweging de knie van Kokkie niet meer zo soepel wilde bewegen. Kokkie bevestigde dit door meermaals luidkeels de nu al legendarische woorden te roepen; “hij moet alleen even knakken joh!” Het knakken wilde echter niet lukken en zo kon de niet geheel fitte architect Floris Buitenhuis beginnen aan zijn warming up. Floris begon dan ook geheel warm als vlagger aan de eerste helft. Doldrieste Kokkie wilde namelijk niet opgeven omdat hij HONderd procent in topvorm was. Dit bleek ook uit het feit dat hij zich maar liefst 36 minuten kon gedragen alvorens hij het aan de stok had met de centrale verdediger van Den Ham.

  • Hoe verliep de eerste helft (leuke of spannende momenten, kansen, doelpunten, gele of rode kaarten, wissels, etc)?

  Eindelijk dan aangekomen bij de wedstrijd, ik had beter kunnen googlen op: “hoe schrijf ik een kort en bondig wedstrijdverslag”. De eerste helft was iedereen nog onder de indruk van de knie van Kokkie en/of de fantastische ritmische deuntjes van Robyn S. Ten gehore gebracht door Hot Daddy Simon, de eerste helft was nou niet bepaald om een verslag over te schrijven. Eén moment is het wellicht waard om te benoemen en dat was het fantastische schot van Kay Woesthuis. Hij stond op slechts 7,16 meter van de goal en schoot met een prachtige boogbal (33 meter hoog) de bal op de lat. Kay was wel de maker van de 1-1 tevens ruststand.

  • Hoe verliep de tweede helft (leuke of spannende momenten, kansen, doelpunten, gele of rode kaarten, wissels, etc)?

  Met het inbrengen van de ene rode architect voor de ander was OZC 3 heer een meester. Het was vanaf dat moment 1 richtingsverkeer het wachten was op doelpunten aan de zijde van OZC. Met 2 snelheidstreinen op de flanken die alles en iedereen voorbij liepen kon het niet misgaan en dat ging het ook niet. Veen werd diep gestuurd en maakte de 1-2. De 1-3 was er 1 voor de statistieken.