• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 wint van OVC ’21 2 in historische wedstrijd

  Lekker man, de eerste officiële pot op natuurgras spelen en direct winst!
  We hebben er ook even op moeten wachten, 5 maanden, TOP! Natuurlijk heeft een ieder niet stilgezeten in deze maanden en stond er een fit en afgetraind elftal op het veld……
  In de voorbereiding op dit historische duel met buurman OVC ’21 2 hadden we nog even een oefenpotje thuis op een dinsdagavond (gefixt door 36 D) tegen Berkum 17; “Fijne tegenstander om tegen te oefenen”, “Conditionele prikkel”, “Helemaal k#t, maar wel lekker”. Uitslag 3-8.

  De transfermarkt is momenteel nog geopend en het online aanmeldformulier van vv OZC is weer actief, dus teammanager Tom V kon een 3 tal spelers bijschrijven op het rij/was/bier rooster.
  Feits, Kerssies & Sieb welkom bij ut Derde!

  Zo, en dan even iets typen over een historische pot op sportpark Westbroek.
  Het zou namelijk zo maar eens kunnen zijn dat wij volgend jaar samen met onze buurman het zelfde tenue gaan dragen, dat we de hockey dr af fl!kk€r&n en daar een nieuw complex opbouwen onder de naam FC Ommen.(Had dat dan in 2008 al gedaan….)
  Tot het moment daar is dat projectleider Jan Smit dit alles netjes afgerond heeft, gaan wij nog even het veld op om duidelijk te maken wat momenteel de stand van zaken is.

  Teammanager Tom V had samen met zijn staf de volgende startopstelling in gedachten;
  Onder de lat: Jack VDP
  Defensie: Aanvoerder Siemon, Ruiters, Woesthuis, Frits
  De lopers: Kerssies, Bipz, Rossie
  Aanval: Paul B, Feits, 36D

  Bank: Nicky, Biemans, Kokkie, Rechtsbert & de Lange junior type Kristian

  Na het startsignaal van arbiter Nico D was het direct duidelijk hoe men ging spelen. OVC zakt in, OZC maakt het spel. Men deed dit dan ook, de combinatie werd gezocht en af en toe werd er een bal rechts de diepte in gegooid. (Links lag heeeeeel iets minder snelheid in de diepte)
  Ut Derde word warm en schakelt een tandje bij, de combinaties lukken en loopwonder Kerssies maakt erg veel vuile meters. Deze vuile meters zorgen voor verwarring bij OVC, wat volledig onder leiding staat van oude bekende Wilco S, en zo ontstaan er ruimtes. Vanuit balbezit in deze ruimtes ziet aanwinst Feits zijn kans en jankt de bal tegen de touwen aan, 1-0!

  Na 30 minuten balbezit en combinaties maken in het veld werd het tijd om onze riant gevulde bank ook te laten proeven aan deze voorsprong. Zo snel als dat ze het veld in kwamen konden een aantal het veld ook weer verlaten. Biemans had zich net voortgeplant en dus last van een zeurzak (Proficiat Biemans) en rechtsbert had de dag ervoor een PR gelopen op de 8km waardoor hij last had van wiebelbenen.
  Arbiter Nico D zag dat het tijd was voor een kleine pauze, en zo konden Biemans en rechtsbert ondersteund worden richting de kleedkamer.
  In de kleedkamer, waar zich maximaal 12 personen mochten bevinden, zag teammanager Tom V dat het goed was, maar werd men nog wel weer even op scherp gezet. Tactisch brein Bipz wou met iets meer pressie gaan spelen waarbij de backs moesten inschuiven… en zo geschiedde.


  De tweede helft van 3 helften van een voetbalavond ging men zeer aanvallend van start. Er werd druk uitgeoefend op de verdediging van OVC en we stonden “hoog op”. Kleine kansen werden gecreëerd en aan eigen zijde zag doelman Jack VDP dat het goed was, hij had immers geen f#ck te doen.
  Bierbrouwer de Lange junior type Kristian deed ook mee aan het spel, zijn foute inworp van de eerste helft moest hij goed maken dus bedacht zich niet, speelde vanaf de linksback 8 man uit, ging op volle snelheid richting doel en parkeerde de bal keurig in het netje van OVC, 2-0!

  Klaar, de wedstrijd is gespeeld, nu netjes de 90 minuten volmaken.
  Haha nee nee, de backs moesten inschuiven en zo geschiedde, dus aanvoerder Siemon deed dat! Daar stond hij dan, op de rand 16 en de bal kwam voor zijn voeten, hij bedacht zich snel alvorens hij de bal op doel wou janken en deed ff een tikkie breed op Nicky. Nicky had de juiste looplijn al te pakken en rondde perfect af, 3-0, heerlijk!
  En zo kwam de tweede helft ten einde, prima resultaat en zeker een leuke pot.

  De derde helft begon ook goed, met een frutje dames dat zich onze 2e kleedkamer had toegeëigend.
  De vrouw van Frits had daar de leiding maar wist niet precies welke tassen van ons waren, dus of we ze zelf maar even gingen pakken. Hitsige hond Paul B kon nog maar net worden tegengehouden door pappa Rossie, 36D draaide de hitjes in de kleedkamer en het bier was heerlijk koud.
  Op het terras en in de kantine werden nog een paar pilsjes gedaan, en keek men vol verwachting uit naar het komende event; Een borrel op de Havixhorst, georganiseerd door Bremmer en zijn Melonie.
  Jurgen, nogmaals van harte!

  Op naar de volgende wedstrijd, HHC 7, uit in Hardenberg.