• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 verliest nipt van HHC 4

  Op zaterdag 12 oktober 2019 slaagde Eliud Kipchoge erin om de grens van 2 uur voor een marathon te verbreken. De Keniaan liep de 42,195 km in een tijd van 1:59:40! Dat is snel, erg snel, heel erg snel. Zijn de mannen van het driede ook zo snel? Neen.

  Maar de mannen van het driede lopen ook niet op een baan in Wenen met overwegingen als de ideale temperatuur en luchtvochtigheid. Nee, de mannen van het driede lopen op gras, en dan het liefst niet op ku(s)tgras maar op echt gras, met na de wedstrijd modder en witte krijtstrepen aan de schoenen. Ook maken ze niet gebruik van zogeheten pacers (renners die ombeurten Kipchoge omringden om het tempo vast te houden en uit de wind te houden). Nee, onze voetballers moeten achter een bal aan hollen, en dan het liefst een bal die zorgvuldig door Ajaan is uitgekozen/meegenomen en zorgvuldig opgepompt is tot de juiste hoeveelheid bar. Daarnaast had de Keniaan speciale schoenen van Nike: de Alphafly. Maar is de geheime zool van de Alphafly eigenlijk wel legaal met zijn ingebouwde plaat van koolstofvezel? Het maakt de kanaries van O.Z.C. niet uit want zij hebben gele shirtjes (die bij de meesten iets te krap zitten) en zwarte broekjes.

  Het is maar goed dat OZC 3 een selectie van 25 man heeft en daarom vandaag maar 1 gast speler nodig had, dit was niet Eliud, maar Hans Blikman. Misschien niet zo snel de Keniaan, maar voetballend absoluut van een hoger niveau. Om exact 14:30 uur floot de scheidsrechter, een man van zeer respectabele leeftijd “tuulijk” op zijn fluitje om de spelerspassen te controleren. Gelukkig voor Hans was ook zijn pasje up-to-date en kon de wedstrijd met de volgende 11 beginnen tegen HHC:

  DM: Jack
  VER: Jurgen, Kay, Robert, Floris
  MID: Hans, Koen, Rossi
  AAN: Nicky, Veen, Bassiej
  Bank: De rest

  De gele shirtjes en zwarte broekjes zijn en blijven altijd een imposante verschijning vandaar dat het publiek toestroomde van andere velden om ons te zien strijden. Direct na het tweede fluitje van de scheidsrechter streepte Koen de bal direct diep op Nicky maar helaas hadden de spitsen er nog weinig zin in. Het hoogtepunt van de eerste helft is dan ook de Penal van Bassie. Door een aanval op de rand van de achterlijn werd door HHC onze aanvaller bruut onderuit gehaald. Terechte penal, helaas op de paal.

  Tijdens de rust merkte de leiding terecht op dat OZC nog één helft hoeft te voetballen.

  In de tweede helft gelde het aloude adagium: ‘als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel’. HHC weet door 3 erg ongelukkige momenten 3x te scoren.

  Zoals beschreven in de statuten regelementen hoofdstuk 6 paragraaf: wedstrijdverslag. De wedstrijd cijfers:

  Jack: 4; voor iedere tegengoal, twee punten er af.
  Jurgen: 8; Ingooi ging iets beter dan een paar weken terug.
  Kay: 6; mogen meer grappen gemaakt worden vanaf achteruit.
  Robert: 6; keurig op de fiets vanaf centraal station Hardenberg maar bangmakerij i.v.m. de knie, toch een 5.
  Floris: 8; Heb toch één goede aanname kunnen herkennen.
  Hans: 9; weergaloos en dank voor het meedoen.
  Koen: 7; goed kap en draai werk, mag koppend iets sterker zijn.
  Rossi: 5; Mag zich meer houden aan de voorgeschreven looplijnen.
  Nicky: 3; je weet dan shirtje #3 een maatje “M” is?
  Mark: 4; Mark? Wie is mark, Oh Veen! Dan een 7.
  Bassiej: 1; Penal gemist, maar toch ook zeker 8 bier gedronken in de kantine van HHC. Dus een 9!
  Koen: 7; bijna gescoord na een prima één-tweetje.
  Biemans: 8; Prima gebald na zo’n heftige verjaardagsochtend!
  De lange: 4; Geen ingooi gezien.
  Leiding: 9; De analyses voor in de rust, zoals te lezen in het verslag hierboven, waren van een uitmuntend niveau.