• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 heeft 6 keer de wind tegen


  In Dedemsvaart werd OZC 3 met de staart tussen de benen naar huis gestuurd. Met een eclatante 4-0 was SCD 1,5 veel te sterk voor OZC. Niet op af te dingen, maar er waren wel een aantal verzachtende omstandigheden voor de boys van leider Voortman:
  1) Afwezigen
  Het was niet alleen maar kommer en kwel in de aanloop naar SCD uit. Er was lekker getraind onder leiding van circuitprof Koen Tip en we mochten een nieuw trainingsmaatjes begroeten. Daarnaast kwam een aantal dagen voor de zaterdag al en afmelding van Rossi binnen. Nou zijn we niet blij dat hij niet mee kon doen, maar dat hij het voor vrijdagavond aangeeft is wel een enorme winst.
  Op vrijdagavond zat Tom dus heerlijk rustig onderuitgezakt met zijn kinderen naar de smurfen te kijken, in plaats van speler van andere elftallen te regelen. Daar zag hij dat Klungel de hulp nodig had van grote smurf en toen schoot het hem te binnen. Rossi staat op de lijst om te rijden morgen, laat ik hem even een herinnering sturen. En terwijl Rossi zaterdagochtend zijn eerste biertje opentrok op het roompot park, regelde hij nog wel even dat Harry zijn bolide meenam naar het sportpart. Zoals altijd, ruimschoots op tijd.
  Een andere afwezige was Ruben. Hij had best zin om te voetballen, maar er stond exact om 13.00 uur een afspraak gepland bij Munsterhuis sportscars. We verwachten dus veel van zijn nieuwe aanwinst. Het was hem nog bijna gelukt om toch aanwezig te zijn. Een aanbieding aan Kay (of andere geïnteresseerden) via de groepsapp had daar voor kunnen zorgen. Maar de rest van de spelers had ook gewoon zin om te voetballen.
  Tel naast Rossi en Ruben er bij op dat de gebroeders van Rijn en Fritsie ook niet aanwezig konden zijn en het is eigenlijk best logisch dat het lastig zou worden tegen SCD.
  2) Storm
  Ciara heeft net weer het land verlaten en Dennis stond al weer voor de deur. Code geel, windstoten, omgewaarde bomen, koeien die wegwaaiden, het was geen weer om te voetballen. En OZC had de wind eigenlijk 2 keer tegen. Met tegenwind kwamen we niet vooruit en met wind in de rug hadden de meeste spelers net te veel overgewicht om meegevoerd te worden door de wind. Hoe anders was dit geweest als de afwezigen er wel waren. Dat was duidelijk te zien bij SCD. Die leken gedragen door de wind.
  Deze strijd was dus ook bij voorbaat oneerlijk verdeeld.
  3) Knollenveld
  Boer Jan had een mooie dag voor de boeg. S ’ochtends even de koeien melken en vervolgens snel richting het sportpark van SCD om het lokale 2e elftal te fluiten. Eenmaal aangekomen bij de wei, bleek dat deze dag toch anders zou lopen dan hij had verwacht. Zijn koeien waren weggewaaid en stonden niet in de wei te grazen, maar stonden op veld 3 van SCD. Daar moest hij ze eerst ophalen, helemaal terug brengen naar de stal en dan pas melken. Het was een hels karwei. Toen hij het eenmaal voor elkaar had, keek hij op zijn telefoon en zag hij 17 gemiste oproepen. Het was inmiddels half 3 en hij had om 13.00 uur al moeten fluiten bij SCD 1,5. Gelukkig hadden ze uitstekende vervangers voor hem gevonden. En kon de wedstijd op een iets gehavend veld gewoon op tijd starten.
  4) Carnaval
  Sinds enige tijd hebben we een vaste uitsupporter bij het 3e. De vriendin van Jack komt helemaal uit het zuiden van ons land naar Ommen gereisd om de verrichtingen van haar vriend vol vertrouwen te bekijken. Maar 1 ding baarde toch zorgen. Volgende week is het carnaval en Jack heeft nog steeds geen kostuum. Het is dus tijd om het heft in eigen handen te nemen. Jack vind het vast wel leuk om, net als iedere zaterdag, als keeper verkleed te gaan. Ik bestel wel een nieuwe tenue voor hem, dan hoeft hij zich daar niet zo druk om te maken.
  Maar de schrik schoot er toch wel in toen alle mannen van OZC het veld betraden voor de aftrap. Jack had het kostuum een week te vroeg aangetrokken. En in het strafschopgebied stond ook niet veel gras meer. Zou het kostuum wel weer op tijd schoon zijn voordat het feestgedruis gaat beginnen?
  Het is te begrijpen dat de overige spelers van OZC hier een beetje van slag van waren.
  5) SCD 1,5
  Zoals eerder aangegeven was er een grote lijst afwezigen bij OZC en konden we gelukkig alleen versterkt worden door Niels van der Veen van OZC 4 (nogmaals dank!).
  Bij SCD was dit net even anders. Het 1e elftal had geen wedstrijd en dus werd selecteerde Trappatoni van SCD een aantal handige voetballen en werd het verschil in fitheid tussen beide elftallen nog iets verder vergroot.
  6) JBL stekker
  Iedere zaterdag wordt de voorbereiding van OZC ondersteund door schitterende klanken van grootheden als Stef Ekkel, Frank van Etten en zanger Pedro. Maarrrrrr… na de winterstop blijkt de oplader van onze boembox weg te zijn. We weten nog niet of we Hardenberg 85 of Bergentheim moeten verdenken van het ontvreemden van deze stekker, om zodoende onze voorbereiding te verstoren, zodat zij ongestoord kampioen kunnen worden. Uiteraard kan het niet aan onze eigen spelers liggen, want wij zorgen altijd goed voor onze spullen en vergeten nooit wat.
  In de kleedkamer konden we dit keer met elkaar praten, de aanwijzingen van Tom waren hoorbaar en het was niet mogelijk om onze stem te zingen en dansen.
  Dan kunnen wedstijden natuurlijk ook niet gewonnen worden.

  Na het lezen van al deze verzachtende omstandigheden, was een overwinning van OZC tegen SCD natuurlijk nooit mogelijk geweest. Alle spelers die meegedaan hebben treffen geen blaam, zoeken nooit naar excuses en hebben het maximale uit de strijd gehaald. Aldus de conclusie in de kleedkamer.
  Een van de spelers