• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 gaat voor een top 4 notatie dit seizoen

  Afgelopen weekend was het inhaalweekend en dat betekende voor OZC 3 een inhaalwedstrijd. Bruchterveld stond op het programma vanwege een verschrikkelijk treurige afgelasting enkele weken terug. Het inhaalweekend bestaat met een reden en vaak worden dan wedstrijden gespeeld die niet door zijn gegaan om redenen als ‘slechte weersomstandigheden’ of, tegenwoordig populair, ‘te weinig man’, maar een sterfgeval binnen de club is wel een vreselijk trieste reden.

  Het gros van de spelers zullen aan het begin van het seizoen het wedstrijdschema erbij gepakt hebben en de agenda’s van zichzelf en moeder de vrouw naast elkaar hebben gelegd. ‘Wanneer kunnen we op de zaterdag nou eens samen naar de woonboulevard, de schoonfamilie en daarna naar de wellness?’ Natuurlijk is de winterstop een optie, maar vooruit, 20 oktober kon ook in de agenda genoteerd worden. ‘Dat is het inhaalweekend, dan zal het vast ook wel kunnen’. Niemand kan in de toekomst kijken en weten dat we op 20 oktober toch een potje moesten spelen. Dat betekende voor OZC 3 personele problemen. Het is geen probleem dat zich enkel op deze zaterdag heeft voorgedaan. Nee, het rondkrijgen van de selectie blijkt een ware plaag te zijn en niet alleen voor het derde elftal. Zweetdruppels parelden op het voorhoofd van tactisch brein dhr. Voortman. Hoe gaan we dit probleem te lijf?

  Ondertussen zijn we ook al enkele wedstrijden onderweg in het seizoen. Het zijn pas drie wedstrijden; kunnen daaraan al conclusies verbonden worden? Bruchterveld stond op de zevende plek met al vier punten op de teller, dat is toch al iets. Het derde elftal van OZC heeft in de eerste drie wedstrijden al precies nul punten gehaald. Oorzaak? Waarschijnlijk omdat de eerste drie wedstrijden tegen de potentiële top drie gespeeld is en wij dus vierde kunnen worden, toch? Het zou wel zuur smaken, mochten we ook bijvoorbeeld van een team als Bruchterveld verliezen. Een plek bij de eerste vier zou daarmee utopie worden. Zweetdruppels parelden op het voorhoofd van tactische brein dhr. Voortman. Hoe gaan we deze uitdaging te lijf?

  Het vinden van geschikte spelers om de selectie aan te vullen bleek al een lastige opgave op zich. Opvallend eigenlijk, want de omstandigheden om een lekker potje te ballen leken niet optimaler te kunnen. Uiteindelijk kon via o.a. het vierde en vijfde elftal genoeg man worden opgetrommeld om de uitdaging tegen Bruchterveld te lijf te gaan. We kunnen met z’n allen gaan klagen dat alle teams tekort hebben, maar het lukt dan op wonderlijke wijze, tot nu toe, altijd om de selecties rond te krijgen.

  Zaterdag 13.30 uur verzamelen, gebroederlijk een stevige bak koffie naar binnen werken in de kantine, eventjes het tweede van Piet hun eerste overwinning van dit seizoen naar binnen zien slepen om vervolgens met een goed gevoel om te kleden. De shirtjes hingen allemaal klaar in kleedkamer 9, klaar om gekleed te worden over de atletische, bijna goddelijke lichamen. Enkeltjes worden ingetaped, spierbalsem wordt aangebracht waar nodig en onder de tonen van Depeche Mode’s ‘Enjoy the silence – live in Berlin’ worden door Adriaan de bidons gevoeld. Het prachtige, iconische nummer werd onderbroken door tactisch brein dhr. Voortman om de opstelling voor te dragen. Iedereen wist zijn plaats en rugnummer en de warming-up kon beginnen. Heerlijk het balletje hooghouden, af en toe wat kunstigs doen en ook in stevige pas de spieren af en toe aanspannen. Na de afwerkoefening, wat altijd het einde van de warming-up betekent, kijken we allemaal nog even vol verbazing naar de manier waarop Bruchterveld al ruim een half uur intensief hun warming up uitvoert. Vol spanning kijken we uit naar het treffen dat om 14.32 zou beginnen.

  De scheidsrechter controleerde op zijn GSM of ook daadwerkelijk alle spelers van het wedstrijdformulier op het veld stonden. Nauwkeurigheid kost tijd en daarom startten we ook pas om 14.32. De wedstrijd zelf was een wedstrijd zoals je hem verwacht in een derde klasse. Bij vlagen geniaal, bij vlagen ook niet. Wat een geluk heb je dan als je je tegenstander kunt verrassen met bijvoorbeeld geniale steekpasses, verschrikkelijk goeie loopacties of bijvoorbeeld een inworp waarbij Rory Delap wordt gedeclasseerd als amateur. Het laatste voorbeeld was de inleiding voor het eerste doelpunt. Via Bassie kwam een inworp voor de voeten van Floris die raad weet met buitenkansjes. Wie dat ook weet is Rossi, die schiet namelijk een voorzet van Veneberg binnen om de 2-0 op het bord te zetten. 2-0, in de pocket, toch? Toch weet Bruchterveld terug te komen door een slim versierde penalty. Met een 2-0 achterstand of een 2-1 achterstand de rust in gaan maakt een wezenlijk verschil.

  ‘De bal is rond’, ‘Het is 11 tegen 11’, ‘Het kan nog alle kanten op’, ‘We moeten er eentje meer scoren dan de tegenstander’. Inderdaad, het was rust en we konden gaan nadenken over hoe we de wedstrijd naar onze hand konden zetten.

  De tweede helft bleef nog lang 2-1 en daarmee zeer spannend. Iedereen deed z’n stinkende best, dat mag ook wel eens gezegd worden. Toch werden er geen levensgrote kansen gecreëerd, voor beide ploegen niet. Iedereen sprak na de wedstrijden op Westbroek over die ongelooflijke goal van ASV ’57, een bal naar voren die per ongeluk in de goal belandde. Niemand had het echter over de tweede goal van Rossi. Oké, het was dan weliswaar niet van eigen helft, maar vanaf onze dug-out wist hij even mooi de bal naar binnen te werken. De keeper verwachtte hem niet zo geniepig en iedereen die OZC een warm hart toedraagt wist het: de eerste drie punten zijn binnen.

  5 minuten voor tijd werd echter nog een balletje langs onze goalie Goosselink geprikt. Oei! Spannend! 3-2! Geen zorgen maken, gewoon volhouden jongens! En wat fijn dat wij Mark Veneberg hebben, die opstaat als het echt nodig is. Wiskundedocent in het dagelijks leven en dus een meester in kansberekeningen. Scoren voor een leeg doel heeft een hogere slagingskans dan scoren waarbij er nog een keeper op goal staat. Daarom liep hij de keeper waarschijnlijk voorbij toen hij de 4-2 maakte om de eerste drie punten voor OZC 3 zeker te stellen.