• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 3 als voorloper op landelijk beleid.

  Afgelopen zaterdag heeft OZC3 de uitwedstrijd tegen ON4 verloren met 3-0. Een terechte overwinning voor de ploeg uit Almelo. Beter veldspel, betere spelers. Weinig op af te dingen dus. Strijder Robert die met een snee in zijn lip huiswaarts ging richting Ommen was het hoogtepunt voor de mannen uit Ommen. In de tweede helft heeft ozc nog wel een aantal kansen gehad, met name van afstand. Zo waren Nicky, Paul, Erik, Olaf en Bassie zeer dichtbij met schoten vanaf een meter of 60. Johan Schuttert kreeg een prima kans, hij dacht dat hij dat varkentje wel even zou wassen, maar waande zich in de varkensstal. Hier ging het echter na de wedstrijd niet meer over.

  Waar OZC3 vorig seizoen en dit seizoen in alle rust een pilot heeft gedraaid met het testen van wedstrijden spelen zONder publiek, is Mark Rutte nu dan ook om. Veel ophef over het feit dat er vanaf komende week geen supporters meer mogen komen. De mannen van het derde zijn hier al minstens twee jaar aan gewend. Voortman reageert dan ook niet verrast: “wij hebben al twee jaar mensen in gele hesjes rONdom het veld staan die het publiek weg houden om ONze wedstrijd te aanschouwen.” Keeper Jack was in eerste reactie ietwat teleurgesteld vanwege Carola. Zij is immers fanatiek aanhanger van de geelhemden, echter mag ze niet meer mee als supporter. “We zetten haar gewoON op papier als Fysio, maar ik heb liever niet dat Carola andere mannen aanraakt Ze moet die rol dus niet te serieus nemen. Op deze manier kunnen we in ieder geval een maas in de wet vinden wat ONze premier mooi niet doorheeft, haha!” Een aantal spelers van het keurkorps van Voortman reageerde verheugd, toen ze hoorden dat Carola als fysio mee zou gaan. Feitsma beaamt: “ik zou dat prima vinden. Heb immers net een week last van mijn lies”. Robert vult aan: “Mijn lip is volgende week vast nog niet hersteld, wellicht heeft ze daar ook een leuke behandeling voor”….

  Bipz nam geen enkel risico: “Waarom met 14 man vertrekken als er toch maar 11 spelen? Ik reis dan ook niet mee naar Almelo, ONzin.”

  Het beleid van het kabinet om het CorONavirus in te dammen heeft vergaande gevolgen nu ook de kantine dicht gaat. Op de dONderdag voorafgaand aan de wedstrijd werd ONbehoorlijk slecht afgerONd. 8 kannetjes, die we al sinds tijden niet meer kONden vereffenen. Het zijn nu slechts 5 flesjes, die je dus niet kunt delen vanwege kans op het overdraven van de welbekende aerosolen. Kantinebeheerder A.S had dan ook geen goed woord over voor het beleid: “laat die jONgens van het derde nou een lekker biertje drinken na de training. Zeker voor jONgens als Sieb en Rossi is het belangrijk dat ze in een omgeving leven waarin structuur geboden wordt. De ene week open en andere week dicht leidt bij zulke gasten tot stress… Hebben ze op zaterdagen trouwens geen last van”.

  Volgende week spelen we thuis tegen HHC. GewoON, zoals altijd zONder publiek. Dit zal in het voordeel kunnen werken van HHC, maar ik gok dat het nadeel voor ozc3 groter is als ze geen licht zien branden in de kantine. Dit zou dus maar zo eens een teleurstellende nederlaag kunnen worden. Komt allen. Niet.