• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 wint ook tweede bekerwedstrijd

  Na de 3-0 beker winst tegen Hulzenze Boys 3 mocht OZC aantreden tegen HHC. Een ploeg met een aantal oud eerste spelers.  We begonnen de wedstrijd met de volgende namen:

  Thijs
  Tom Junior – Arjen – Nout – Daan
  Yannick – Nick – Tom Westerhaar
  Milan – Jelmar – Milan

  Wissels: Rick, Wilmer, Olaf, Simeon, Jorian, Jorn M en Jorn L.

  De eerste helft begon OZC goed aan de wedstrijd. HHC zette weinig druk op de bal waardoor OZC makkelijk de bal kon laten rondgaan. Dit resulteerde na enkele minuten in een opgelegde kans voor Julian die helaas op de keeper stuitte.

  OZC bleef druk uitoefenen op de goal van de tegenstander het lukte niet om de bal tussen de palen te krijgen. De corner van Nick werd met hulp van de tegenstander in de eigen goal gewerkt, 1-0. Enkele minuten later kwam Yannick 1 op 1 met de keeper die hij omspeelde, de bal ging wat ver naar de buitenkant, alleen de verdediger van HHC stond de 2-0 nog in de weg. Het lukte de verdediger de bal te blokken.

  HHC kreeg wat ruimte van OZC en kreeg hierdoor een 1 op 1 kans die over werd geschoten. Vervolgens was het weer de beurt aan OZC, Milan kreeg de bal aan de zijlijn. Hij omspeelde zijn directe tegenstanden en op de achterlijn nog eens verdediger en behield vervolgens het overzicht. Hij gaf de bal voor aan Julian die de bal alleen maar hoefde binnen te tikken, 2-0. Met deze stand gingen de teams de rust in.

  Na de rust begon HHC druk te zetten op de verdediging van OZC. We waren niet in staat hier onderuit te voetballen. Een voorzet van de linkerflank werd hard binnengekopt 2-1. Na een slordig begin pakte OZC het combineren van de eerste helft weer op.

  Een voorzet op randje zestien werd aangenomen door Yannick die met een schuiver de 3-1 binnenschoot. Er volgde enkele grote kansen die niet konden worden verzilverd met een doelpunt. Totdat Nick de bal bij de tweede paal weet te krijgen en Jorian hem binnen knikt 4-1.


  Jorian had een mooie middag langs de rechterkant. Klik op de foto voor meer...

  Uiteindelijk wordt het nog 5-1, door een assist van Simeon op de scorende Wilmer.

  Na de 5-1 zakte de concentratie wat weg en werd het spel slordig en kwamen de hoogstandjes niet aan. Het spel ging veel op en neer. Opnieuw kwam er een voorzet van de linker kant. De net ingevallen spits van HHC bedenkt zich geen moment. Ter hoogte van de penaltystip volgt er het doelpunt van de wedstrijd. Met een prachtige omhaal schiet de spits de bal in de hoek van de goal 5-2. De spits ontving na zijn wereldgoal een applaus van alle spelers en toeschouwers.  De verdedigers van OZC hebben hun handen vol aan de man van de wereldgoal. Klik op de foto voor meer...

  Volgende week staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. OZC 2 speelt uit tegen Wilhelminaschool, de wedstrijd begint om 12.30.