• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 wint oefenwedstrijd van DESZ

  Afgelopen zaterdag speelden de mannen van OZC 2 de derde oefenwedstrijd van het nieuwe jaar. Nadat de eerste werd verloren, de tweede ruim werd gewonnen van oud-trainer Piet Elzinga was het deze dag tijd voor een confrontatie met DESZ 2 uit Zwartsluis.

  OZC begon in de volgende opstelling:

  Thijs
  Chris, Jorian, Arjen, Daan
  Nick, Quinten, Yannick
  Julian, Berjan, Stefan

  • In de rust / loop van de 2de helft kwamen Olaf, Rick, Leon, Michiel en Jelmar in het veld.

  De scheidsrechter van vandaag gaf voor de wedstrijd duidelijk aan, dat hij het niet als een oefenwedstrijd zou bestempelen en er “kort” op zou zitten. Om dit te compenseren, mocht er wel gewisseld worden terwijl het spel aan de gang was. De eerste helft was van beide kanten rommelig. Het 2e kwam verdedigend niet in de problemen, maar had moeite met het creëren van een fatsoenlijke aanval. Via de flanken probeerden Julian en Stefan het wel, maar de voorzet was net niet secuur genoeg of de OZC’ers liepen zich vast op de tegenstander. Net voor rust was er nog wel een doelpoging van OZC kant, maar de keeper van DESZ redde uitstekend.

  In de rust zette trainer Willems het iets anders neer, om zo de 2de helft beter voor de dag te komen. Het goed voor de dag komen, lukte onze kersverse nieuwe leider Ruwan niet. Wat resulteerde in een bakje koude “thee”. Aan het begin van de tweede helft zat de smaak van het bakje “thee” nog bij de verdedigers in de kop, waardoor de communicatie onderling te wensen overliet. De spits van DESZ 2 kon profiteren en verschalkte de goed keepende Thijs in de korte hoek. 0-1. Hierna herpakte Het Tweede zich uitstekend. Via de rechterkant kwamen er een aantal gevaarlijke voorzetten, waarvan Arjen er één binnen kon lopen. 1-1. Niet veel later was daar ook de 2-1. Jorian knikte een corner perfect binnen. OZC creëerde deze tweede helft een stuk meer kansen, maar had het vizier niet altijd even scherp. Een paar minuten voor tijd was daar dan toch een mogelijkheid om de score uit te breiden. Na een goede actie werd Leon neergehaald en legde de scheids de bal op de stip. Leon ging er zelf achter staan en schoot de bal keurig binnen. 3-1. Na de 3-1 vond de scheids het wel mooi geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

  Aanstaande zaterdag, hervat Het Tweede de competitie met een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau 2 uit Almelo. De wedstrijd wordt gespeeld net naast het “Erve Asito”.