• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 wint derde pot op rij


  Na een prachtige overwinning tegen HHC mocht OZC vandaag aantreden tegen de mannen van Excelsior ’31 4 uit Rijssen. Een listig team, met veel oud eerste spelers en een brok aan ervaring. Met de volgende mannen werd er aangetreden:

  Rob
  Chris – AJ – Nout – Daan
  Nick – Julian – Noah
  Jelmar (.75 Michiel) – Berjan (.60 Thomas) – Milan (.70 Marc)

  Al na een paar minuten lag de bal in het mandje. Helaas wel aan de verkeerde kant, want een onbegrepen terugspeelbal werd door de spits eenvoudig binnengetikt. OZC stond te slapen en kon meteen zijn borst natmaken. Want dat Excelsior ’31 geen misselijk ploegje is dat bleek al wel.

  Toch hadden de Ommenaren het betere van het positiespel. Kansen waren er ook te noteren, maar de scherpte ontbrak nog ietsje. Tot AJ een prachtig doelpunt maakte. Hij stormde mee naar voren en wist een ragfijne voorzet van Jelmar snoeihard binnen te knikken.

   

  Tsja, AJ... Wat zullen we er eens van zeggen? Paar foto's uit twee verschillende acties zegt al genoeg eigenlijk :) Klik op de foto voor meer...

  Vlak voor rust was het Milan die de partij definitief omdraaide, toen hij van afstand met een droge knal de keeper verschalkte. Met een 2-1 voorsprong gingen De Geelhemden de rust in.

  De tweede helft bleef ongemeen spannend, vooral doordat OZC vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Excelsior mocht zelfs nog een grote kans noteren, maar een schot van binnen de zestien werd hoog over geschoten.

   
  Milan draaide de partij om. Klik op de foto voor meer...

  Het was duidelijk, OZC moest de pot snel koud maken. Dat gebeurde dan ook toen een handsbal werd bestraft en de daaropvolgende penalty onberispelijk door Noah werd afgemaakt. Uiteindelijk zou een 4-1 op het wedstrijdformulier genoteerd worden, omdat Thomas koelbloedig voor het slotakkoord zorgde.

  Het Tweede sluit aankomende zaterdag om 12:15 het voetbaljaar 2019 af met een wedstrijd tegen Enter Vooruit. Kom gezellig kijken!