• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 weet zenuwen niet in bedwang te houden

  Afgelopen zaterdag was het de dag des oordeels voor Het Tweede. Tegen laagvlieger AZSV 5 moest er gewonnen worden en dan zou het elftal zich tot kampioen van de tweede periode mogen kronen. Met de volgende mannen ging OZC van start:

  Rob
  Jorian – Arjen – Chris (.45 Michiel) – Nout
  Nick (.70 Rick) – Erwin – Thomas (.65 Julian)
  Jelmar – Berjan – Stefan (.45 Milan)

  Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een voetbalgevecht dat aan kwaliteit niet overhield. AZSV leek niet van plan om de poorten op en te gooien en liet een nerveus ogend OZC maar wat graag de bal. De Kanaries wisten op hun beurt weinig van waarde te creëren wanneer ze die bal hadden. Spelers hadden de grootste moeite om elkaar fatsoenlijk aan te spelen op het matige veld en het gemor en gezanik nam hierdoor toe. Aan de andere kant waren het de mannen uit Aalten die uit het niets op voorsprong kwamen. Een vrije trap kon door de volledige vrijstaande nummer 10 worden ingekopt. OZC stond te slapen en was geen schim van zichzelf. Waren het de zenuwen? Het leek er wel op. Alleen Berjan kreeg nog een grote kans, maar in buitenspelpositie raakte hij het houtwerk. Met een 0-1 achterstand werd er thee gedronken. OZC moest aan de bak.

  Trainer Wiljan greep in en wisselde een aantal malen. Het had niet het gewenste resultaat. OZC bleef te gehaast op zoek naar de gelijkmaker en AZSV vond het allemaal wel best. Met de kont in eigen 16 bleven ze relatief makkelijk overeind en de verwondering was dan ook groot toen ze de voorsprong zelfs wisten te verdubbelen. Uit één van de uitbraken werd de bal voorgegeven, die ongelukkig door Arjen in eigen doel werd gewerkt. OZC stond met 0-2 achter en de periodetitel was verder weg dan ooit. Met nog een paar minuten kreeg Marc uit een van de lange ballen de bal voor zijn voeten, hij maakte er zowaar 1-2 van. OZC pompte de ballen er nog een aantal malen in, Rob ging zelfs mee naar voren, maar het mocht niet baten. OZC verloor van AZSV, maar vooral van zichzelf met 1-2.

  De winst van SVI op HHC zorgde er vervolgens definitief voor dat niet OZC maar naar de mannen uit Zwolle ging. Een hard gelach voor de mannen van OZC, die nu al hun pijlen moeten richten op de derde en laatste periode. De eerste wedstrijd is volgende week om 16.00 tegen hekkensluiter Eibergen. OZC is het aan zijn stand verplicht om zich tegen dit team te revancheren.