• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 verliest in Dalfsen

  Na een overwinning in de eerste competitiewedstrijd speelde OZC 2 op dinsdagavond 6 oktober uit tegen ASC Dalfsen 2. Speler van het eerste Ruben Strating is terug van een blessure en mocht vandaag minuten maken in het tweede, maar voelde in de warming-up aan dat het er vandaag niet in zat. OZC start daarom in de volgende elf:

  Leferink; Makkinga, van der Lek, van Keulen, Natter; Hekman, Kok, Kok; van ’t Veld, Nieuwenhuis, van der Veen.

  De intenties van ASC waren duidelijk vanaf de aftrap, namelijk druk vooruit en het, de laatste linie van OZC, lastig maken. OZC startte onwennig en koos, ondanks de felle druk van de mannen in het wit, voor voetballende oplossingen. Na een minuut of 15 taaiden de Dalfsenaren langzaam af, waardoor OZC kon beginnen aan het creëren van echte kansen. Na een slijtende pass over de rechterkant kon van der Veen voor het doel Rick Nieuwenhuis bereiken, het voetje wat hij er tegen aan kreeg bleek onvoldoende waardoor de bal naast eindigt. Ga zo door was het advies, wat leidde tot de volgende kans: Tom Kok kreeg één op één de mogelijkheid om de Ommenaren op 0-1 te zetten, Kok kiest voor de korte hoek met zijn linkerbeen maar de bal verdwijnt een aantal centimeters naast de, voor ASC, goede kant van de paal. OZC was de bovenliggende partij in deze fase van de wedstrijd, maar de kansen willen er simpelweg niet in. De derde grote kans kwam van Rick Nieuwenhuis, die alleen voor de keeper werd gezet. Buitenkansje voor Rick, normaal gesproken: de keeper van ASC pakt de bal uitstekend. Kans 4 dan? Wederom een splijtende pass naar de rechterkant leverde een vrije doortocht van Wilmer op naar het vijandelijke doel, maar de doelman van ASC heeft net op tijd de beentjes dicht... 0-0 rusten? Nee, ASC mag vanuit een vrije trap gevaarlijk worden voor het doel van Leferink, na uitverdedigen kan een ASC-speler voor de tweede keer inbrengen. ASC-spits ontvangt de bal op 3 á 4 meter in vrije positie voor de goal en neemt deze op de volley, helaas is de volley te machtig voor Leferink. 1-0. Rust.

  Na de rust lukt het OZC om nog twéé speldenprikjes te creëren, een afgeslagen bal wordt in één keer op de volley genomen en verdwijnt hoog in het vangnet. Ook het tweede schot levert een goede redding van de keeper op. De mannen van OZC laten de wedstrijd langzaam ontglippen, de Dalfsenaren weten steeds beter in het spel te komen en kunnen met de snelle voorhoede en prima, dynamische middenvelders een aantal gevaarlijke kansen creëren. Na een goede pass van één van de middenvelders van ASC heeft de spits van ASC een vrije doortocht: 2-0. De 3-0 komt uit een penalty en het laatste doelpunt van de avond komt uit een voorzet vanaf de rechterkant. 4-0. Scheidsrechter, fluit maar af..

  Kortom een leerzame wedstrijd voor het tweede van OZC. Als het meer wil betekenen in deze competitie, moet het beter. De start is aankomende zaterdag in Hardenberg. Het derde van HHC is daar de tegenstander.