• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 steelt punt in Almelo

  De mannen van Wiljan Willems hadden vandaag de lastige uitwedstrijd op het programma. Als je naar de uitslag van de thuiswedstrijd kijkt en ziet staan; 4-1 overwinning, dan zou dit niet een hele lastige pot moeten worden. Alleen had het gehele elftal van ON 2 de avond ervoor tot goed 05:00u in de kroeg gestaan omdat Heracles een uitwedstrijd had gewonnen bij FC Twente. Dat was toen ook te zien.. Deze zaterdag was dat dus niet het geval en wisten we dat het een pittige wedstrijd zou worden.

  Niets was minder waar, ON begon fel en zetten ons constant vast. OZC moest de lange bal hanteren, maar die kwam 9 van de 10 keer niet aan. Onrustig was het.. in de voorbespreking werd er nog op gehamerd dat we ‘gewoon’ ons eigen spel moesten gaan spelen. Vanuit de opbouw de vrije man op het middenveld of bij de backs zoeken. Dit werd alles behalve uitgevoerd, zo kwam ON dan ook volledig terecht vlak voor de thee op 1-0: Heup Thijs – rechter paal – linker paal – zucht van Yannick – doelpunt.

  Met rust werden er korte maar duidelijke dingen gezegd. Eerst maar is beginnen met de mouwen opstropen..
  De 2e helft begon OZC iets beter in de wedstrijd te komen, er werd opgebouwd en het balletje ging iets beter rond. Helaas was het de nummer 8 van ON die via een mooi geplaatst schot zijn teller op 2 zette, 2-0. Het leek de genade klap voor OZC, maar teleurstelling werd omgezet in strijdlust. In de 70e minuut benutte Marc één van de spaarzame kansen en was het zomaar 2-1. Je zag het geloof groeien en het leek alsof ON al met de gedachten bij de kantine sessie zat. Lange ballen vielen beter en de 2e bal werd vaker gewonnen. Zo kwamen we steeds dichter bij de goal van de keeper van ON, die we eigenlijk de hele wedstrijd niet in actie hadden gezien.

  In de 83e was het dan ook raak. Milan kon van dichtbij intikken en we stonden op gelijke hoogte. Dit vasthouden en maken dat we hier weg komen was dan ook het advies. Met veel kunst en vliegwerk trokken we de 2-2 over de streep en het gestolen puntje was binnen. Terwijl ON aangifte aan het doen was van diefstal, zat OZC 2 een kleedkamer verderop te genieten van de diverse pilsjes. Al met al een goede zaterdag. We zitten nog vol in de strijd voor periode 2, moet er volgende week wel gewonnen worden van den Ham. 12:15, veld 2! U kent het wel.

  Nog speciale dank voor; Mike, Quinten en Erwin voor het meespelen.