• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 speelt bekerwedstrijd om snel te vergeten

  De mannen van Wiljan Willems konden zaterdag wat langer onder de lakens blijven liggen want de boys hoefden pas om 12.00 uur aanwezig te zijn in de kantine. Na een korte bespreking met de basis in de bestuurskamer vertrok de selectie gezamenlijk richting Hengelo. Na een ritje van een klein uurtje kwamen de mannen zoals gewoonlijk ruim van tevoren aan bij sportvereniging Wilhelminaschool. Na een goeie warming up waren beide teams er om 14.30 helemaal klaar voor. Er was alleen een klein probleem, de scheidsrechter was niet op komen dagen. Na een kleine zoektocht werd er uiteindelijk een scheidsrechter gevonden in de grensrechter van het 1ste elftal. Rond 15.00 konden we dan eindelijk beginnen aan de wedstrijd. OZC 2 zal al genoeg hebben aan 1 punt om door te kunnen gaan in de beker, spannende pot dus!

  We begonnen de wedstrijd met de volgende namen: Jorn; Olaf, Tom Kok (Westerhaar), Arjen, Yannick; Nick, Tom Kok (Ommen), Simeon; Wilmer, Jelmar en Milan

  De wedstrijd begon zeer evenwichtig, de mannen van Wiljan Willems konden de mannen van Wilhelminaschool niet goed onder druk zetten waardoor Wilhelminaschool veel aan de bal was en ook enkele dreigende kansen konden creëren. Na 15 minuten lukte het dan wel om de tegenstander wat meer onder druk te zetten en door een slechte terugspeelbal van de linksback van Wilhelminaschool lette Wilmer goed op en onderschepte de bal vlak voor de keeper en liep zo om de keeper heen om vervolgens rustig af te werken 0-1! Na de goal kreeg OZC steeds meer grip op de wedstrijd wat leidde tot steeds meer kansen. Na goed druk zetten van Olaf op de achterlijn, troefde hij de rechtsback af en kon zo doorlopen richting de goal waarna hij Milan een grote kans oplegde maar hij schoot ongelukkig tegen zijn verdediger aan. Na nog een aantal kansen uit standaard situaties, draaide de wedstrijd om toen de linksbuiten van Wilhelminaschool op kon stomen naar de achterlijn waarna hij de bal voortrok en hun spits van dichtbij kon binnenwerken voor 1-1. Na de gelijkmaker was OZC even de weg kwijt en na onder druk gezet te worden ging de bal naar Jorn die de bal verkeerd raakte en zo de bal inleverde in het middenveld. De tegenstander kon zo doorlopen en kon uiteindelijk raakschieten 2-1.

  In de rust ging Wiljan het roer omgooien, zijn conclusie was dat er meer te halen viel in het druk zetten op de tegenstander. Hij wisselde; Rick en Daan in, Jelmar en Olaf uit. De taak van Rick was om de centrale verdedigers meer onder druk te zetten. Aan het begin van de 2de helft lukte het goed om de verdedigers meer onder druk te zetten maar dat slapte later weer een beetje af. Desondanks kregen de mannen van Wiljan Willems toch nog enkele kansen maar het kon niet baten. Naast de kansen voor OZC kregen de mannen uit Hengelo ook enkele gevaarlijke kansen uit de omschakeling. 10 minuten na rust kwamen de mannen van Wilhelminaschool er gevaarlijk uit, na een snelle verplaatsing van de bal naar de voorhoede van de mannen uit Hengelo. Kon de rechtsbuiten de bal voortrekken naar randje zestien waar hun aanvoerder kon binnenschieten in de rechterhoek. Na de 1-3 kwam het besef in het veld dat er echt iets moest gaan gebeuren om nog door te kunnen gaan in de beker. Meer druk zetten en de bal langer in de ploeg houden was de manier om wat terug te kunnen doen. Na enkele goeie combinaties aan de rechter kant kon de bal naar het centrum worden gespeeld waarna Wilmer koeltjes van buiten de zestien binnen werkte 3-2. Wiljan wisselde weer; Berjan en Julian in, Milan en Simeon uit. Het idee was dat we aanvallende meer moesten creëren, Yannick schoof aanvallend door naar rechtsbuiten waardoor we met 4 man voorin speelden. Na 70 minuten kon Daan opstormen aan de linkerkant waarna hij een piekfijne voorzet afleverde maar Berjan kwam een teenlengte tekort om af te werken. De mannen van Wiljan Willems bleven druk houden op de goal van Wilhelminaschool en dit leverde nog enkele kansen op. Een voorzet van Arjen werd bijna binnengeschoten met een omhaal door Julian maar deze werd makkelijk gekeerd door de keeper. Yannick lette goed op en wou de bal meenemen uit de rebound maar hij werd afgefloten voor buitenspel maar werd daarna nog snoeihard onderuit gezaagd door de linksback van de mannen uit Hengelo. Yannick kon de wedstrijd niet vervolgen en doordat we alleen nog maar een keeper op de bank hadden ging Jorn in het veld spelen en Thijs op goal staan. In de 86ste minuut kreeg Wilmer de bal vanaf de linkerflank stuiterend ingespeeld en na een controle met de borst en een tikje van de arm schoot hij keihard raak in de rechterbovenhoek maar de scheidsrechter vloot al, handsbal!

  OZC creëerde daarna niet veel meer waardoor de wedstrijd met 3-2 verloren ging en de mannen uit Hengelo dus doorgaan in de beker in plaats van de mannen uit ommen. Hier eindigt dus het bekerseizoen voor de mannen van het tweede maar nog geen man overboord, het doel is om in de competitie te vlammen.

  Aankomende zaterdag staat er een teamdag gepland en op 26 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma.