• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 2 mag door winst dromen van periode

  Vorige week werd er op de valreep een puntje weggesnoept tegen Oranje Nassau in Almelo. Vandaag moest OZC aantreden tegen Den Ham 2. Een angstgegner, want in het Den Hamse gaf OZC totaal onnodig een 1-3 voorsprong uit handen. Een overwinning zou betekenen dat OZC nog volop kans maakt op de tweede periode. Met de volgende mannen werd er gevoetbald:

  Rob
  Jorian – Mike (.45 Daan) – Arjen – Nout
  Yannick (.50 Julian) – Nick (.60 Thomas) – Quentin
  Jelmar (.70 Marc) – Berjan – Milan (.80 Olaf)

  OZC nam in de eerste paar minuten meteen het initiatief. Met vlotte aanvallen werd Den Ham vol onder druk gezet, maar wonder boven wonder kon de Hammer goalie zijn doel schoonhouden. Zo lieten Yannick , Berjan en Milan een drietal grote kansen liggen.


  Alle hens opnioeuw aan dek. Klik op de foto voor meer...

  En dan weet je volgens de voetbalwetten natuurlijk wat er gebeurt, dan valt ‘ie aan de andere kant. Een makkelijk gegeven vrije trap werd op randje 16 binnengeschoten, het was 0-1. OZC schakelde nóg een tandje bij en daar had Den Ham uiteindelijk toch geen antwoord op. Uit een razendsnelle uitbraak brak Jelmar door op rechts, die de goed meegelopen Yannick op maat bediende. De stand was weer geen gelijk en OZC was nog niet klaar.

  Want niet veel later kwamen de kanaries op voorsprong. Een geweldige vrije trap van grote afstand van Nick spatte uiteen op de lat, waarna Berjan eenvoudig voor een leeg doel mocht binnentikken. En het was nog niet klaar. Een schitterende pass van Rob werd door Berjan op waarde geschat en met een afgemeten voorzet legde hij de bal op het pannetje van Yannick. Met een comfortabele 3-1 voorsprong werd er thee gedronken.

  Met de heenwedstrijd in Den Ham in het achterhoofd wist OZC drommels goed dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Zeker toen kort na elkaar Yannick en Nick geblesseerd het veld moesten ruimen en OZC even moest wennen aan zijn nieuwe formatie. Het kwam niet meer zo lekker aan voetballen toe als in de eerste helft en Den Ham gooide vooral de beuk erin.

  Keurig kringetje! Klik op de foto voor meer... 

  In de 75e minuut was er de aansluitingstreffer, toen een vrije bal van Den Ham fraai werd binnengeschoten. OZC kwam onder druk, maar met het nodige kunst en vliegwerk wist het de voorsprong dapper vast te houden. Er waren zelfs mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar de scheidsrechter floot af bij 3-2.  Veertje stormt naar voren. Kin op de borst, kont naar achteren en het beentempo van Fred Flintstone. Klik op de foto voor meer...


  Met deze zeer terechte overwinning staat OZC op een tweede plek in de tweede periode met een voorsprong van 4 punten op AZSV. Nummer één PH Almelo heeft de eerste periode al in hun zak, dus OZC heeft na deze overwinning aan 3 punten in één van de 2 wedstrijden genoeg om de prijs te bemachtigen. Aankomende zaterdag staat de loodzware uitwedstrijd tegen SVI op het programma waar OZC zijn eerste kans krijgt.