• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 wint oefenwedstrijd van ZZVV (3-0)

  Met de laatste bekerwedstrijd en de competitiestart in zicht vond trainer Berger het nuttig om ook nog een extra oefenwedstrijd te plannen. Bijkomend voordeel is dat iedereen dan kan spelen. In ZZVV werd een geschikte oefentegenstander gevonden voor dinsdagavond 11 september. De ploeg uit Zuidwolde zat vorig jaar in de competitie bij de Ommenaren. Uit werd ongelukkig verloren met 1-0, thuis werd overtuigend gewonnen met 3-1. OZC trad aan met de volgende namen.

  DSC_0028.jpg


  Opstelling: Rob Schuldink (45. Mark Bennemeer), Leon Valk, Ramon Jonkers (45. Nick Runhart), Frank Merjenburgh, Ruben Strating (45. Ramon Schuldink), Harm-Jan Tip (45. Nick Hekman), Marvin Veerman (45. Lars Dunnewind), Erwin Schuldink, Wilmer Makkinga (45. Marc Aalvink), Tom Simons (45. Frank Jansen), Jesse de Lange (45. Tom Kok).

  De openingsfase van de wedstrijd was erg rommelig met veel balverlies tot gevolg. De ban werd al gebroken in de 3e minuut. Na goed druk zetten pikte Tom Simons de bal op en hij besloot van een meter of 25 uit te halen. De lekkere wreeftrap verdween diagonaal in de verre hoek. Keeper kansloos en de thuisploeg op 1-0. Desondanks bleef OZC moeite houden in de eerste helft om zich onder de druk van ZZVV uit te spelen. ZZVV drong af en toe aan via de creatieve spelers Joël Huiskes & Sander Hartman en de handige Paul Bos. Echt tot kansen kwam het niet. Aan OZC kant was het niet veel anders, via Jesse de Lange kon het meer dan eens aan de linkerkant opstomen, maar tot echt doelrijpe kansen leidde dit ook niet.

  Met een frisse opstelling en enkele aandachtspunten begonnen de Ommenaren aan de tweede helft. Meteen was te zien dat het een stuk beter liep. Via Marc Aalvink en Frank Jansen werden ballen meermaals snel veroverd op de helft van de tegenstander. Dat leidde al snel tot grote kansen en OZC nam het heft in handen. Toch duurde het tot aan de 80e minuut voordat de score werd verdubbeld. Na een mooie opbouw van achteruit, plaatste keeper Mark Bennemeer de bal op het juiste moment in de diepte. Na een korte combinatie werd Kok vrijgezet voor de keeper en bleef rustig, 2-0. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Tom Kok die de score wist uit te breiden. Achterin werd de bal veroverd en via Lars Dunnewind & Tom Kok werd Frank Jansen razendsnel op de helft van de tegenstander vrij gespeeld. Zijn voorzet werd gemist door iedereen voor het doel, maar opgepikt door Marc Aalvink. Die leverde er een op maat en Tom Kok wist die op waarde te schatten. Met het hoofd werkte hij de bal bij de eerste paal keihard binnen. De bal verdween in de korte kruising en daarmee de definitieve 3-0 op het scorebord.

  OZC 1 - ZZVV 1: 3-0 (1-0)
  3. Tom Simons 1-0, 80. Tom Kok 2-0, 82. Tom Kok 3-0.

  Wederom een mooie wedstrijd in de serie waarmee OZC naar de competitie ouverture toewerkt. Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd in de bekerpoule aan de beurt. Wij ontvangen dan sc Lemele op Sportpark Westbroek, de wedstrijd zal aanvangen om 14.30u. Wij hopen jullie allen te zien langs de lijn op het moment dat ons eerste elftal het veld betreedt. Dat zou al een mooie eerste opsteker voor de jongens zijn, voor wat een gezellige middag beloofd te worden.

  Door: Hermen Schuttert