• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 wint eerste bekerwedstrijd van VSW (3-0)

  Op zaterdag 1 september mocht OZC 1 voor de eerste keer dit voetbaljaargang voor het ‘eggie’ aantreden. Dit deed het tegen VSW uit Zwolle. Deze ploeg wist vorig jaar te promoveren van de vierde naar de derde klasse. Voor mannen uit Windesheim een mooie kans om te kijken waar ze staan. Voor OZC was het een weerzien van twee bekende namen. Martijn Berger en Harm-Jan Tip stonden na jaren afwezigheid weer op het wedstrijdformulier. OZC speelde met de volgende namen:

  DSC_0028.jpg


  Opstelling: Rob Schuldink; Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink (’60 Ramon Jonkers), Ruben Strating; Erwin Schuldink, Marvin Veerman, Nick Hekman (’70 Harm-Jan Tip); Marc Aalvink, Frank Jansen, Leon Valk (’45 Niel Koggel).

  Na de 2-0 nederlaag tegen ASC ’62 op het Tempelmantoernooi was het de Ommenaren er veel aan gelegen om goed uit de startblokken te komen. Aan die intenties werd gehoor gegeven door de elf namen die mochten starten. In de beginfase was OZC veelvuldig voor de goal van de bezoekers te vinden. Eerst werd Frank Jansen goed weggestoken, maar hij zag zijn schot in het zijnet stranden. Daarnaast was OZC ook gevaarlijk via de zijkanten, maar voorzetten veranderden in scrimmages voor de goal, waarin uiteindelijk VSW aan het langste eind trok. In de vijftiende minuut schatte Leon een corner van de linkerkant goed in. Hij besloot de bal ineens uit de lucht op goal te vuren. Het schot werd geblokt en door Erwin opgevangen. Hij legde de bal met een halve omhaal in de verre hoek. Daarna probeerde VSW te komen, maar strandde het vaak bij de goed staande verdediging van OZC. In de tegencounter was OZC gevaarlijk. Dat bleek wel uit de 2-0, die afgedrukt werd door Frank Merjenburgh. VSW was in de aanval, maar een paar seconden en vijf voorwaartse ballen later, lag de bal bij hun in het netje. Hierna maakte nog zijn tweede van de middag, door een te korte terugspeelbal langs de keeper te werken.  Na rust wilde OZC op dezelfde voet verder als de eerste helft. Met een 3-0 voorsprong is daar ook alle reden toe. OZC wist de ruimtes goed te vinden en werd ook meteen gevaarlijk. Marvin schoot snoeihard op de lat, Niel kwam net niet lekker uit bij een kopkans en ook Frank Jansen wist een vrije schietkans niet om te zetten in een doelpunt. Toen de wedstrijd tegen het einde liep, kwam er wat meer ruimte op het veld. Hierdoor kreeg VSW wat kleine mogelijkheden om nog een eretreffer te maken. Rob was echter soeverein en hield zijn doel schoon.

  Het eerste wint de eerste bekerwedstrijd dus overtuigend met 3-0. Aankomende zaterdag speelt het de tweede bekerwedstrijd uit tegen Kloosterhaar om 14.30 uur. Wij hopen te kunnen rekenen op uw support!