• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 walst na rust over BSVV via Mugabe en De Groot

  Na de doelpuntrijke wedstrijd van afgelopen dinsdag mogen de interim roodhemden met de bus inclusief mondkapje naar het noorden afreizen. Zodat ze een paar uur later de bus kunnen vullen met drie punten.

  Opstelling: Mark Bennemeer, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Noah van Dorsten, Harm-Jan Tip, Martijn Deuten (Simeon van 't Veld), Lars Dunnewind (Niel Koggel), Jesse de Lange (Marvin Veerman), Rik-Jan de Groot, Levi Mugabe.

  De eerste helft was van beide teams slordig, dit resulteerde in een saaie helft met weinig kansen. OZC is de bovenliggende partij. Een te korte terugspeelbal van de linksback van BSVV zorgde voor gevaar voor het doel. Jesse de Lange kon er net niet op tijd bij waardoor de bal over de achterlijn belandde. In de 20e minuut moet BSVV hun eerste wisselmoment gebruiken voor een blessuregeval. De grootste kans van de thuisploeg in deze ontmoeting kwam uit een scrimmage in het doelgebied van OZC, de bal valt goed voor de voeten voor de jonge middenvelder, maar gaat hoog over. Daarnaast was BSVV bezig voor de statistieken door 3 keer van 40 meter te schieten richting doel. We gaan de kleedkamer in met een 0-0 stand.

  De eerste helft bleek een stilte voor de storm te worden. OZC kwam goed uit de kleedkamer en werd dreigender via de flanken. Een ingooi op eigen helft van Harm-Jan Tip kwam bij Jesse in de voeten, speelde de linksback van BSVV uit en gaf een perfecte vroege voorzet. De bal krult om de verdedigers, waar Levi de bal heerlijk uit de lucht op de pantoffel neemt, in de verre hoek, goal. 0-1 OZC, door de 17-jarige.

  BSVV heeft nog niet afgetrapt of de keeper kan voor de tweede keer de bal uit het net vissen. Tippie komt via de rechterflank opstormen, ontwijkt een voorbijvliegende verdediger en zoekt Rick-Jan de Groot, de bal wordt echter op de keeper gekopt. Gelukkig staat Levi goed gepositioneerd om de rebound erin te knallen, met overtuiging. 0-2 OZC. Op de achterlijn van BSVV dribbelt Levi iemand voorbij, op naar de tweede, die gooide de deur dicht en besloot een penalty weg te geven aan de uitploeg. Rick-Jan eist de penalty op en schiet hard linksonder. Dit brengt de stand al op 0-3.

  De Drentenaren kregen nog een goede kans in de tweede helft. Op ongeveer 40 meter van het doel van Mark Bennemeer kregen ze een vrije trap. De middenvelder ziet Mark ver van zijn doel staan en probeert het maar. Bennie weet de bal net via de lat over te tikken. OZC houdt vooralsnog de 0. Door een lange bal van Frank Merjenburgh komt de bal bij de doelverdediger van BSVV, hij wil hem wegwerken alleen staat een medespeler in de weg. De bal komt op ongeveer 15 meter van de goal voor de voeten van Jesse, hij probeert het met een omhaal, helaas gaat deze ruim naast. Een voorzet vertrekt van de voet van Noah van Dorsten, Rick-Jan kopt naar Niel Koggel. De bal komt uit op de 5 meterlijn, Niel krijgt net niet genoeg vaart achter de bal en schuift hem bij de keeper in de handen. Door een lange bal van achteruit bij OZC tikt de verdediger van BSVV net de bal naar zijn keeper. Deze pakt de bal in de handen, indirecte vrijetrap voor OZC. Harm-Jan legt neer voor Rick-Jan, die hem prachtig in de linker kruising streept. 0-4 OZC.

  Een mooi resultaat met het houden van de 0. OZC speelt volgende week thuis tegen SVN'69. 14.30 uur op Sportpark Westbroek.