• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 verliest van SCD '83 1

  Op zaterdag 3 oktober stond de thuiswedstrijd tegen SCD ´83 op het programma, na een weekend geen competitie mochten we weer vlammen. Zonder de supporters die door de nieuwe maatregelen niet welkom waren begon OZC in de volgende opstelling.

  Opstelling: Mark Bennemeer, Nick Runhart, Ramon Schuldink, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Marvin Veerman (Stefan Schoemaker), Levi Mugabe, Lars Dunnewind, Jesse de Lange (Wilmer Makkinga), Rik-Jan de Groot, Niel Koggel (Simeon van 't Veld).

  De 1e helft ging het spel aardig op en neer en hadden beiden teams wat kansjes, maar beiden teams werden uiteindelijk niet gevaarlijk en kwamen niet tot scoren in de 1e helft. De doelpunten vielen alle vijf in de 2e helft.

  Het is SCD ´83 dat op voor sprong komt in de 56e minuut, de mannen van OZC gaan wat meer druk uitvoeren en worden ook wat gevaarlijker. Toch is het SCD ´83 dat in de 61e minuut weer gevaarlijk wordt, de bal lijkt uit de kluts in de goal te rollen van OZC. Echter is daar Runhart die er voor kan zorgen dat de bal niet in de goal stuitert en raakt vol de bal. Tegelijkertijd is daar een aanvaller van SCD ´83 die de bal via een zweefduik in de goal wilt koppen, Runhart raakt de bal maar ook lichtelijk het hoofd van een SCD’83 speler. De scheidsrechter twijfelt niet en bestraft dit met een penalty daar waar OZC een indirecte vrije trap verwachte. Zwaar bestraft en 0-2 voor SCD’83.

  OZC gaf nog meer druk en na een goede aanval, scoorde De Groot in de 66e minuut de 1-2. het geloof kwam al wat meer terug en dat zag je terug op het veld. Maar weer is het SCD ´83 die een doelpunt maakt in de 71e minuut vliegt er een afstand schot in. OZC blijft druk zetten en schuift Merjenburgh naar voren, dit werkt na een goede voorzet valt de bal voor de voeten voor de ingekomen speler Simeon van ´t Veld en maakt de 2-3 in de 84e minuut. OZC geeft alles nog 6 minuten lang en probeert van alles, maar het lukt helaas niet. De scheids fluit af en SCD ´83 pakt de punten.

  Aankomende week is het een drukke week voor de mannen van OZC, 6 oktober komt ZZVV op bezoek en 10 oktober reizen we af naar Bovensmilde waar we tegen BSVV spelen.