• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 slaagt er niet in om koploper Hellendoorn van de troon te stoten

  Op zaterdag 7 december stond de topper in de 3e klasse D op het programma. OZC vertrok aan het begin van de middag richting Sportpark de Voordam, thuisbasis van koploper v.v. Hellendoorn. Hellendoorn voerde met één punt voorsprong op de Ommenaren de ranglijst aan in de 3e klasse D, waar tevens De Esch en Wilhelminaschool de tweede plaats met de ploeg van Berger deelden. Kortom, een wedstrijd waarbij de uitslag de gehele kop van de ranglijst op de schop kon gooien. Om stipt 14.30 uur floot scheidsrechter A. Mulder voor het begin van deze ware kraker.

  OZC effectief in de eerste helft
  Dat beide ploegen bekend staan om hun verzorgde opbouw is inmiddels geen geheim meer. De strijdplannen waren van tevoren opgemaakt en het was OZC dat de opbouw van Hellendoorn probeerde te ontregelen en omgekeerd deed Hellendoorn exact hetzelfde. Het viel voor beide ploegen te prijzen dat er regelmatig met precisie onder de druk werd uit gevoetbald. Af en toe lukte het OZC om het de centrumverdedigers en doelman Max Hulsebos van Hellendoorn zo lastig te maken dat de bal werd ingeleverd. Helaas leverde dit niet direct een doelkans op.

  Hellendoorn probeerde op haar beurt juist in de omschakeling gebruik te maken van de ruimte die de Ommenaren door de druk weggaven. Met Ruben Henderiks als aanjager kwam Hellendoorn tot een aantal schotkansen. De snelle aanvaller liet zien ook over behoorlijke balvaardigheid en een goed schot te beschikken. OZC beschikt daarentegen over doelman Bennemeer die op ieder afstandsschot een antwoord had. OZC kwam zeker in de eerste helft er een aantal keren voetballend goed uit en één van die keren was de opbouw van achteruit uit het boekje. Inspelen, kaatsen, doorbewegen, allemaal onderdeel van deze vlot lopende aanval van OZC. Rik Jan de Groot werd vervolgens vrijgespeeld en hij kon met een bekeken passje Niel Koggel in stelling brengen. De spits passeerde Hulsebos eenvoudig en tekende voor de 1-0.

  Hellendoorn had voor rust nog op gelijke hoogte kunnen komen nadat Stefan Tuink wegdraaide. De aanvaller omspeelde Bennemeer, maar Jesse de Lange was inmiddels op de doellijn verschenen en haalde de bal van de lijn. Wereldactie.

  Hellendoorn slaat na rust twee keer toe
  Dat Hellendoorn anders uit de kleedkamer kwam was duidelijk te zien. Na een aantal wijzigingen van trainer Bart Benneker speelde de formatie van de thuisploeg zodanig dat het voetbal van OZC werd ontregeld. Balverlies aan de rechterkant van het veld bij OZC leidde de gelijkmaker in. Thijs Kemperman verovert en is meteen onderweg om de assist van Hendriks in de loop mee te krijgen. Droog schuift hij de bal laag in de verre hoek. 1-1.

  OZC komt weer iets meer in het spel en weet vaker de vrije man te vinden. Leidt dit tot kansen, nee, niet echt. De stootkracht voorin van het elftal van Berger is niet voldoende deze zaterdag om tot grote kansen te komen. Die moeten komen uit de standaardsituaties. Eerst is Niel Koggel gevaarlijk dichtbij zijn tweede door met links de bal vol op de pantoffel te nemen. Net over het doel van Hulsebos. Vervolgens Merjenburgh die de bal bovenop de wreef krijgt waardoor de bal kaarsrecht omhoog gaat in plaats van richting doel.

  Aan de andere kant is het plaaggeest Hendriks die een kwartier voor tijd voor een voorsprong van Hellendoorn zorgt. Balverlies op eigen helft in het middenveld van OZC leidt opnieuw een rappe counter van Hellendoorn in. Hendriks dribbelt de zestien in en schiet diagonaal de 2-1 binnen. Bennemeer kansloos. De allergrootste kans die OZC nog krijgt op een punt is opnieuw uit een standaardsituatie voor Koggel die vrij kan koppen, maar Hulsebos laat zien dat het een uitstekende doelman is en hij tikt de bal onder de lat weg en verzekerd zijn ploeg daarmee van de drie punten.

  Hellendoorn 1 - OZC 1: 2-1 (0-1)
  23. Niel Koggel 1-0; 53. Thijs Kemperman 1-1; 70. Ruben Hendriks 2-1;

  Opstelling OZC:
  Mark Bennemeer; Yannick Hekman; Martijn Deuten; Frank Merjenburgh; Nick Runhart; Lars Dunnewind (87. Erwin Schuldink); Harm-Jan Tip; Niel Koggel; Jesse de Lange (82. Quentin Marsman); Rik Jan de Groot (72. Ramon Schuldink); Tom Simons.

  OZC moet volgende week tegen Mariënberg de aansluiting bij de bovenste vier zien te behouden om in de tweede seizoenshelft de achterstand zien weg te poetsen en mee te blijven doen voor de prijzen. Op Sportpark ‘Het Westerpark’ zal er op zaterdag 14 december om 14.30 uur worden afgetrapt. Wees erbij!