• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 1 knokt zich naar een punt in doelpuntenspektakel

  Vanavond stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen ZZVV uit Zuidwolde. De mannen van trainer Herman Schonewille zijn één van de titelkandidaten in de 3e klasse D Noord. Gezien de weersomstandigheden was het goed dat deze wedstrijd werd afgewerkt op het kunstgrasveld. Om 20:00 uur floot scheidsrechter J. Zagers voor het begin van de wedstijd.

  Opstelling: Mark Bennemeer, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Noah van Dorsten, Martijn Deuten (Marvin Veerman), Lars Dunnewind, Levi Mugabe, Jesse de Lange (Harm-Jan Tip), Rik-Jan de Groot en Niel Koggel (Leon Valk).

  OZC kwam goed uit de startblokken. Niel Koggel zette vroeg druk en blokte de bal van keeper Verburg. De bal verdween zowaar in het lege doel, 1-0. Een mooie begin voor de geelhemden. Na een kwartier kwam ZZVV op gelijke hoogte, 1-1. Een schot van van Veen werd licht getoucheerd door Frank Merjenburgh, waardoor de bal in de andere hoek verdween dan waar Bennemeer lag. Na een klein half uur spelen kregen de mannen in het zwart-roze (!) een strafschop toegewezen. Deze werd benut door Huiskes, 1-2. Vlak voor rust kopte Rik-Jan de Groot raak uit een prima genomen corner van Lars Dunnewind, 2-2. Met deze stand werd de kleedmaker opgezocht voor een warm bakkie thee.

  OZC begon, net als de eerste helft, goed aan de tweede helft door zes minuten na rust de 3-2 te maken. Wederom was het spits de Groot, die zijn tweede maakte, door zichzelf knap vrij te spelen en de bal met een prima schot in de verre hoek te schieten. Niet lang konden de Ommenaren genieten van deze voorsprong, want drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje. Na een pass dwars door het centrum kon Otten de 3-3 maken. Vier minuten later kwam ZZVV op voorsprong via een onterecht gegeven penalty. Marinus maakte geen fout en schoot zo de 3-4 binnen.
  In de 71e minuut kwam ZZVV zelfs op een 3-5 voorspong. Een veel te korte terug kopbal van Tip was een cadeautje voor Bos, die Bennemeer verschalkte. In het laatste kwartier nam OZC meer risico door Merjenburgh door te schuiven naar de aanval en door achterin één op één te gaan spelen. Dit resulteerde in nog een aantal gevaarlijke mogelijkheden voor de gasten.

  In de 84e minuut werd de werklust van OZC beloond met een mooie treffer. Een vrije bal van Dunnewind belandde op het hoofd van Merjenburgh, die de bal goed terug kopte naar de ingelopen Levi, die zo de aansluitingstreffer kon maken, 4-5. Onder aanvoering van de goed spelende de Groot ging de geelhemden op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel twee minuten voor tijd. Een goed genomen corner belandde op het hoofd van de jarige de Groot (32!), die de bal onder de keeper door, in het doel mikte. Met zijn derde treffer van de avond bracht hij de eindstand op het scorebord, 5-5.

  Zaterdag 10 oktober staat de vierde competitiewedstrijd op de rol. Om 14:30 uur zal er worden afgetrapt op sportpark “De Spil” in Bovensmilde tegen BSVV.

  Scoreverloop:
  1-0 Koggel (3’)
  1-1 van Veen (15’)
  1-2 Huiskes (pen. 29’)
  2-2 de Groot (41’)
  3-2 de Groot (51’)
  3-3 Otten (54’)
  3-4 Marinus (pen. 58’)
  3-5 Bos (71’)
  4-5 Levi (84’)
  5-5 de Groot (88’)