• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Ondanks veel balbezit, wederom geen punten voor het 3e

  Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DETO Twenterand op het programma voor het derde. Na twee nederlagen tegen de Hardenbergse buren (red: HHC 4 en Hardenberb ’85 2), werd het weer eens tijd voor een opsteker voor de equipe van Voortman en van de Meeberg.
  Met 13 spelers en begeleidende staf werd de barre tocht naar sportpark het Midden gemaakt, om daar om 15.00 uur af te trappen ten het 3e elftal op een keihard kunstgrasveld 2.

  Vol goede moed en met de lederhosen voor het oktoberfest vanavond al in de tas, mochten we omkleden in kleedkamer 22a. Na een ietwat slappe warming up, werd er toch fel aan de wedstrijd begonnen. Met veel balbezit en mooi combinatiespel werden een paar aardige kansen gecreëerd. Zo kopte Bassie en goede voorzet van Nicky net naast en kon Bipz een bal niet afmaken, na een splijtende steekpass van aanvoerder Simon. OZC liet hiermee zien de punten graag mee naar Ommen te nemen en gaf achterin geen krimp. Een fel kopduel op het middenveld, zorgde voor een blessurebehandeling bij middenvelder Rossi, waardoor het spel minutenlang stil lag. Helaas bij deze wedstrijd geen ‘VAR’ aanwezig, waardoor een vermeende elleboogstoot van de nummer 21 van DETO door de verder goed leidende leidsman J.P. Bloemendal niet met een prent bestraft werd. Van horen zeggen had hij een vrij weekend, om maandag weer aan te schuiven als jurylid bij het ‘nieuwe’ Lingo op SBS6, gepresenteerd door Jan Versteegh. Het is overigens maar de vraag of Jan er zelf is, aangezien hij een aantal dagen geleden geopereerd is aan zijn keel. Zelf zegt hij hierover op Instagram: \"Na een operatie aan mijn keel gisteren had ik zo veel nabloedingen dat er meteen nog een operatie achteraan kwam om die weer te stoppen. Moest daarom wel blijven. Nu lekker naar huis\".
  Afijn, terug naar de wedstrijd. Het matte spel van de gastheren baarde wat zorgen bij het thuispubliek. Zij lieten dit in woord en gebaar merken, wat absoluut niet thuis hoort op de bijvelden in de reserve 3e klasse-G. OZC stevende af op een vierde overwinning tegen een club uit de gemeente Twenterand, daar eerder vv Den Ham, Voorwaarts Westerhaar en de Vroomshoopse Boys aan de zegekar werden gebonden. Met DOS’37, buurman van deze tegenstander, in het vooruitzicht, maken zij het rijtje van ‘Twenterand-clubs’ in onze competitie compleet.
  Na rust één wissel Bertje Cornerman voor Bas Lamberink en een ongewijzigd spelbeeld. De kanaries schroefden het balbezit percentage verder op en brachten de verdediging van de rood-zwarte brigade goed aan het wankelen. De op 1 juli 1948 opgerichte fusieclub DETO (red: De club DETO is ontstaan als gevolg van de fusie tussen PVB en SEV) moest het roer omgooien om niet naar de slachtbank geleidt te worden. Dit konden ze maar nauwelijks voor elkaar krijgen, mede door de sterk spelende Remon die, na zijn invalbeurt van vorige week, vandaag in de basis mocht starten van coach Voortman.
  Tien minuten voor tijd mocht Kristian nog twee keer mee naar voren, om door zijn befaamde verre ingooi een doelpunt te forceren en hiermee de dik verdiende overwinning mee naar huis te nemen.
  Helaas trad vanmiddag in Vriezenveen de oude voetbalwet in werking: ‘Als je zelf niet scoort, dan krijg je hem tegen’. In de slotminuten van de wedstrijd liet ‘Door Eendracht Tot Overwinning’ zien hun naam eer aan te doen, door de zeer onverdiende 6-0 tegen de touwen te werken.
  Keeper Jack werd op de terugweg afgezet bij dierenspeciaalzaak ‘De Beste Stek’ om zijn visvergunning te verlengen.
  Men vroeg zich na afloop wel af of Henk in het vervolg na rust in de kantine kan blijven om gehaktballen te eten. Dit uiteraard geheel ter zijde.

  Man van de wedstrijd: Tim Woesthuis.

  Rest mij nog om Milan Jaspers en Olaf Logtenberg te bedanken voor het meespelen.
  Daarnaast hopen we dat middenvelder Hermen Hogenkamp binnenkort zijn rentree zal maken op de zaterdagmiddag bij OZC. Hij traint al geruime tijd mee bij het derde om zijn conditie op pijl te houden.

  Volgende week mag het derde zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen buurman SCD’83 2.
  Zaterdag 9 november, 14:30 uur, sportpark Westbroek, veld 2. Komt dat zien!