• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Nuttige oefenwedstrijden en bekerwinst voor OZC 2

  Na twee nuttige oefenwedstrijden tegen respectievelijk Gramsbergen 2 (2-1 winst) en MVV’69 (7-4 winst), mocht het tweede aantreden voor haar eerste bekerwedstrijd. Tegenstander van vandaag was Hulzense Boys 3, een ploeg met, volgens Wiljan, veel jonge spelers. Dit bleek een verkeerde inschatting, tijdens de warming-up werd namelijk al snel duidelijk dat het team veelal bestond uit oud eerste spelers en lange mannen.

  We begonnen de wedstrijd met de volgende elf:
  Jorn
  Jorian - Arjen - Tom - Daan (60’ Olaf)
  Rick (55’ Nout) - Simeon - Yannick
  Julian - Jelmar (65’ Milan)- Wilmer (65’ Marc)

  De eerste helft begon met veel ruimte op het speelveld, er was weinig druk op de bal en hierdoor ontstond voor beide teams veel ruimte om te voetballen. Dit leidde echter niet tot goed voetbal, fouten wisselden elkaar af met goede aanvallen en zo ontstonden ook de eerste kansen. Simeon kon na een fout in de opbouw alleen op de Hulzense doelman af stormen, echter lukte het jammer genoeg niet de bal in het net te krijgen. Een paar minuten later mocht Wilmer vanaf de rechterkant dan wel voor de 0-1 zorgen. Een indraaiende vrije trap leek houdbaar voor de doelman, echter door de grote drukte lukte het hem niet om zijn doel schoon te houden. Na enkele speldenprikjes van beide kanten mocht Rick na een overtreding in de zestien aantreden voor de 0-2 vanaf de penaltystip. Helaas was de penalty niet aan hem besteed en gingen we rusten met een 0-1 stand.

  In de rust de bespreking, die onder het genot van een kop thee, werd gehouden op het veld in verband met de coronaregels en de beperkte ruimte in de kleedkamers.

  Ongewijzigd startten we de tweede helft met de gedachte meer druk te houden op de bal en zo min mogelijk ruimte weg te geven. Na goed druk zetten van Wilmer kon hij, van dichtbij met een bekeken balletje over de keeper, aantekenen voor de tweede van de middag om zo de wedstrijd te beslissen. Hierna werden verschillende wissels toegepast en kon Tom zijn eerste doelpunt produceren in het Ommense geel-zwart. Deze 0-3 was tevens de eindstand van een goede maar rommelige eerste officiële test.

  Volgende week mogen we thuis aantreden tegen HHC Hardenberg 4. Deze wedstrijd zal om 11:45 aanvangen op Sportpark Westbroek.