• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Nietszeggend Ommen wint verdiend van Almelo

  Zaterdag 8 februari 2020 staat er een competitiewedstrijd in de derde klasse D op het programma. De prachtige voetbalclub uit het ‘nietszeggend stadje Ommen’ (Mouthaan, 2020) speelt vandaag gastheer voor ON uit de grote stad Almelo. Almelo met drie en zeventig duizend inwoners tegen respectievelijk zestien en een half duizend voor Ommen. Desondanks werd de uitwedstrijd gewonnen door de Ommenaren. Helaas bieden de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Jammer voor de geelhemden want in 2020 staat het puntentotaal nog op nul. Martijn Berger en zijn ploeg zijn dan ook extra gebrand op een goed resultaat. De volgende elf spelers vertegenwoordigen OZC vandaag.

  Bennemeer, Van Dorsten, Merjenburgh, Schuldink, Runhart, Tip, Dunnewind (Veerman), Deuten, De Lange (Valk), De Groot en Simons (Schoenmaker).

  Vlak voor de wedstrijd kondigde het KNMI een code oranje aan. De eerste paar minuten van het duel leek dit te duiden op de openingsfase van OZC- ON. Een storm richting het doel van Bennemeer. De mannen uit Almelo beginnen namelijk fel aan het duel en creëren gelijk een aantal goede mogelijkheden. De grootste mogelijkheid voor ON is voor Souhowat. Hij schiet overtuigend in de verre hoek, maar Bennemeer redt knap.

  Na deze redding van Bennemeer zwakt het signaal van de KNMI blijkbaar af richting code geel. OZC begint veel beter te voetballen en creëert goede mogelijkheden. De Groot de groot laat de bal in de zesde minuut goed vallen op Jesse de Lange. Zijn schot verdwijnt echter in de handen van doelman Stopel.

  Vlak daarna volgt het tweede wapenfeit van de Ommenaren. In de scrimmage belandt de bal voor de voeten van Dunnewind, helaas vindt hij doelman Stopel ook op zijn pad. OZC houdt de druk op ON vast. Over de grond, via het middenveld opzoek naar de flanken. Deuten ziet echter ook mogelijkheden om zelf open te draaien. Via een goede combinatie met Dunnewind staat hij ineens vogelvrij in vijandig gebied. Deuten schrikt zelf ook van zijn vrijheid en schiet hoog over.

  Vlak voor rust is het dan eindelijk raak. Aanvoerder Tip schiet kiezelhard voorlangs. Smit schrikt van de schotkracht van Tip en ramt de bal in eigen doel. 1-0 rust.  Tip schiet kiezelhard voorlangs. 1-0. Klik mop de foto voor meer...

  In de rust biedt de selectie van OZC een kop snert aan, aan de trouwe supporters. Verder allemaal wat nietszeggende informatie. Op naar de tweede helft.

  Een vraag die u zich als lezer wellicht stelt. Is code geel nog steeds van toepassing in de tweede helft? Het antwoord op die vraag is ja. OZC is beter en scherper dan ON. OZC vergeet alleen om afstand te nemen. In de 55ste minuut komt Lars Dunnewind op de achterlijn gevaarlijk door. In eerste instantie probeert hij het zelf maar de doelman redt. In tweede instantie vindt hij de Groot, die vogelvrij staat op 5 meter van het doel. Helaas kan hij net niet genoeg kracht zetten waardoor zijn inzet van de lijn wordt gehaald.

   

  Deze ‘fout’ maakt de Groot hoogstpersoonlijk goed in de 80ste minuut. Een harde pass van Simons neemt hij met rechts schitterend aan. De Groot denkt niet na en ramt de derbystar met links hard tegen de touwen (nog 16). 2-0 OZC!!


  De Groot denkt niet na en ramt de derbystar met links hard tegen de touwen (nog 16). 2-0 OZC!!Klik op de foto voor meer...

  De honger van de Ommenaren is dan nog niet gestild. Veerman is namelijk in de ploeg gekomen en die houdt wel van 50 meter sprinten. Dat komt goed uit want hij komt vanaf de middenlijn recht op doelman Stopel af. In zijn nek twee hijgende verdedigers. Hij laat zich niet van de wijs brengen en stift het leer uiterst subtiel over Stopel heen. Of stuiterde de bal vlak voor het schieten op? Ach, wat maakt het uit.. we houden het bij een prachtige goal. 3-0. Jantje.  ....en die houdt wel van 50 meter sprinten. ..... Klik op de foto's voor meer.
  Volgende week spelen we uit tegen DES. Helaas geen gratis snert. Maar hopelijk wel weer 3 punten. Wij hopen op jullie steun te kunnen rekenen.