• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Negenklapper bij “The Return of the Legend” genoeg voor doelstelling OZC3

  Ik neem u even mee terug naar vrijdag 28 aug jongstleden. Ik fietste terug uit de stad naar huis, toen er een luid gejuich opklonk uit meerdere delen van Ommen. Het eerste huis dat ik tegenkwam, waar het gejuich onder andere vandaan kwam, was dat van Bassie. Ik dus even polshoogte genomen wat er gaande was. “Hij heeft het gedaan”, was het enige wat Bassie schreeuwde. Op vrijdagavond 20.30 uur, kan dat natuurlijk alles betekenen in huize De Lange. Nieuwsgierig fietste ik verder.
  Ik moest door de Van der Helstraat, waar ook duidelijk een hard gejuich vandaan kwam en toevalligerwijs 2 bekenden woonden. Simon kwam ik als eerste tegen, maar veel wijzer werd ik niet. Lekker man, Lekker man riep hij maar. En hij ging weer met een berenloop terug zijn huis in.
  Een paar meter verder kwam Koen Tip in zijn blote kont naar buiten en hij wilde al de vlag uithangen. Ik keek goed om me heen, maar zag nergens een euro liggen. Vanwaar dan toch deze blijdschap.
  Op de route kwam ik ook Jurgen nog tegen. Ik vroeg hem of hij klaar was voor de grote dag. Zijn antwoord was ietwat vreemd. Ja, man! Mooi dat het rond is, maar wanneer gaat het dan echt gebeuren? Hij zal toch wel weten dat hij morgen gaat trouwens dacht ik nog, maar blijkbaar had hij het ergens anders over. Overigens nog wel hulde voor Jurgen en zijn bruiloft! Als je een heel voetbalelftal een rondje aan de witte wijn krijgt en iedereen vond het een top feest, dan heb je het goed voor elkaar hoor!
  Maar terug naar het mysterie van de blijdschap in Ommen. Steeds sneller fietsend naar huis kwam ik Paul Bongers, met Max Verstappen petje hangend uit een auto en luid toeterend rijdend door Ommen, tegen. Tim stond als enige juichend in de rij voor het GGD loket en Frits wandelde lachend een rondje onder de duim van zijn vriendin.
  Alle juichende mensen hadden dus 1 ding gemeen. Het waren spelers van OZC3. Daarom maar snel in de groepsapp van ons team gekeken. En toen snapte ik alle reacties. Na een half jaar trainen en veel aandringen van zijn zoon, had Sieb zich eindelijk weer aangemeld als spelend lid bij OZC!
  De wedstrijd tegen Lemelerveld zal vanaf nu dus ook wel de boeken in gaan als de wedstrijd van “The return of the legend”.

  Sieb is back :). Klik op de foto voor meer....

  Na jaren OZC1, is deze sierraad op de velden met een fluwelen linker been, hopelijk weer vaak te bewonderen op veld 2.
  Lemelerveld was er ook duidelijk van onder de indruk. Ze hadden voor de warming up wat leuke muziek geregeld en stonden met open mond naar de Legend te kijken, zodat ze soms zelfs vergaten om op de rest van de spelers te letten. Of ze snapten het principe van de 1,5 meter nog niet helemaal. En dachten dat dit ook van toepassing was op het voetbalveld.
  Uiteindelijk konden Tim, Kay, Kokkie, Erik, Paul 2 keer (of was het nou Kokkie 2 keer en Paul 1 keer) en Tip 3 keer van profiteren.
  Deze klinkende zege was net genoeg om te zorgen dat OZC3 haar doelstelling van de voorbereiding seizoen ’20-21 heeft behaald: Niet door in de beker en een vrije zaterdag in het verschiet!
  Volgende week starten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hardenberg 85.