• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Ledenraadpleging OZC (over onderzoek naar fusie)

  De besturen van voetbalverenigingen OZC en OVC’21 houden een ledenraadpleging om de intentie tot fuseren verder te verkennen binnen de clubs. Beide besturen hechten veel waarde  aan de mening van hun leden en roepen de (jeugd)leden, ouders en wettelijk vertegenwoordigers dan ook op de vragenlijst vooral in te vullen.

  Dit kan tot uiterlijk donderdag 25 juni. Op deze manier ontstaat een eerste inzicht in het draagvlak voor een fusie binnen de twee verenigingen.  

  De resultaten van de ledenraadplegingen zijn een belangrijke graadmeter om een fusie tussen OZC en OVC’21 verder te onderzoeken en vorm te geven. Vanaf 15 jaar mogen leden zelf stemmen. Voor leden jonger dan 15 jaar kunnen de ouders of wettelijk vertegenwoordigers stemmen.

  Positief tegemoet
  Vorige maand ondertekenden OZC en OVC’21 een intentieverklaring om met ingang van het seizoen 2021-2022 te komen tot een fusieclub in Ommen, waarvan het standaard 1e elftal op zaterdag speelt en de mogelijkheid voor senioren om recreatief op zondag te voetballen blijft bestaan.
  Na eerdere gesprekken hierover kwam dit onderwerp in de afgelopen weken in een stroomversnelling door voortschrijdend inzicht. De besturen zien een fusie positief tegemoet: één voetbalvereniging in Ommen met veel leden, een stabiele jeugdopleiding met binding en een verbeterd niveau, efficiënter besturen (van 3 besturen naar 1), een gezonde financiële huishouding en een breder arsenaal aan vrijwilligers. Daarnaast wil de jeugd ook bij de overgang naar de senioren graag samen blijven voetballen en niet opgesplitst worden. Het doel is dus het vormen van een gezamenlijke club met een gezonde ambitie voor de prestatieteams en uiteraard met voldoende aandacht voor de recreatieve elftallen en de jeugd.

  Definitief besluit op ledenvergadering
  Afhankelijk van de uitkomsten van de ledenraadplegingen, kunnen de plannen al dan niet verder worden uitgewerkt. Belangrijk om te weten is dat in december van dit jaar bij beide verenigingen de fusie ook op de agenda staat van de ledenvergadering. Daar zal door de leden zelf een definitief besluit worden genomen. Mocht het zover komen, dan gaat de nieuwe voetbalvereniging in Ommen van start vanaf het seizoen 2021-2022.
  Als er geen fusie komt zullen de besturen aan de leden voorstellen  verder te gaan als zelfstandige verenigingen met elk een eigen jeugdafdeling. Jeugd Combinatie Ommen (JCO), de huidige gezamenlijke jeugdafdeling, wordt dan opgeheven.

  Wij roepen de (jeugd)leden, ouders en wettelijk vertegenwoordigers op het stemformulier vooral in te vullen. 

  Het stemformulier ontvang je via je bij OZC opgegeven e-mailadres.

  Het bestuur