• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Kunstgras nekt het 3e (3-4)

  Seizoen 2018 – 2019 is begonnen! Na een uiterst succesvol seizoen 2017-2018 als ongeslagen kampioen en het bereiken van de bekerfinal als resultaat, zijn de verwachtingen voor het komende jaar wederom hooggespannen. Zeker als je ziet welke aankopen er zijn gedaan.

  Afgelopen jaar hebben we al regelmatig van de diensten van Bas Lamberink en Marc Bennieweer gebruik mogen maken. En ze hebben zodoende zelf al kunnen zien hoe leuk het is om in het 3e te voetballen. Gevolg: beide heren zitten er nu vast bij.

  Vanuit het 2e elftal is ook Tim Woesthuis overgenomen. Tim hadden ze verteld dat er meerdere vaders bij OZC3 actief zijn. En als je een beetje wil meepraten in de kleedkamer, je toch op z’n minst een aantal serieuze pogingen gedaan moet hebben. Ach, dacht Tim, zo’n vaart zal het niet lopen en dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik het heb geprobeerd. Uiteraard kon hij toen nog niet weten dat hij in bezit is van topzaad. Enfin, tijdens de eerste wedstrijdbespreking kon er direct het heugelijke feit gemeld worden dat we over een aantal maanden nogmaals kunnen gaan kraamschudden!
  Nogmaals? Jazeker, want hot daddy Simon had ons al laten weten dat Jimme geboren is. Beide heren ook via deze weg gefeliciteerd!!

  Gescout bij het 2e elftal, maar officieel overgenomen van OZC7 is voetbalnomade Rik-Jan de Groot. Na een verleden bij onder andere Emmen, Roda Raalte, Berkum en OZC1 heeft Rik-Jan een jaartje “afgebouwd” bij de lagere senioren van OZC, maar is nu toch weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  En tot slot nog een topaankoop uit Rotterdam. We mogen rechts Bert in onze selectie verwelkomen. Hoe slecht de resultaten bij Feyenoord ook zijn, daar is nooit crisis (iets met gewenning denk ik), maar ik zie de eerste serieuze crisis na uitkomen van dit verslag toch echt ontstaan. Hoe kan deze jongen uit Rotterdam nou ingelijfd worden door OZC3?!?

  Kortom, het is jammer dat we eind vorig seizoen van een aantal spelers afscheid hebben moeten nemen (of moeten we dat nog doen?), maar onze technische staf is in staat geweest om bovengenoemde versterkingen binnen te halen. Hulde en welkom heren!

  Gelukkig had iedereen zich al netjes op de groepsapp voorgesteld aan trainer Piet. En na gemiddeld 1 training per speler, kon dus de eerste bekerwedstrijd beginnen. We speelden vandaag tegen onze tegenstander. En dat was Berkum 4, die uitkomen in de 2e klasse. Een serieuze tegenstander dus.
  Het lastigste was nog wel, om alle materialen weer te vinden. Deze waren namelijk in beschonken toestand na de bekerfinale opgeborgen. Leider Hark bood uiteindelijk de oplossing, zodat alles, zoals gewoonlijk, weer op en top voor elkaar was. Zelfs de zorgen van Bassie over het nog afwezige bierrooster waren ongegrond.

  Voorafgaand aan de wedstrijd nam onze nieuwe Captain Simon in de kleedkamer de opstelling door. Weergaloos. Zonder blaadje. Wij vermoeden dat Drankel in een andere kleedkamer stiekem zat te knikken. Maar omdat hij ons heeft verlaten, nam Robert het knikken in de kleedkamer over.

  De opstelling: Jack – Simon – Tim – Bas – Rossi – Ruben – Robert – Koen – Rik-Jan – Koen – Marc.
  Wissels: Bert – Bassie – Bremmer

  In de eerste helft werd het verschil tussen de 4 en de 2e klasse direct duidelijk. Waar balverlies vorig seizoen zelden afgestraft werd, kregen we nu 3 doelpunten om de oren. Gelukkig wist “kap en draai” Bipz wat terug te doen.
  En via de vliegensvlugge Marc Bennieweer kregen we ook nog een terechte penalty mee. Rik-Jan wist die te verzilveren en zo was de ruststand 2-3.
  Omdat beide teams in de 2e helft allebei een keer wisten te scoren (opnieuw Rik-Jan) was de eindstand 3-4.

  Waar we vorig seizoen alleen de allerlaatste wedstrijd verloren hebben, start het nieuwe seizoen met een nederlaag. Het voordeel daarvan is dat onze reeks met ongeslagen wedstrijden niet tot een einde komt. Die is immers nog niet begonnen.

  Zaterdag 8 september moet deze reeks tegen HTC2 gaan beginnen!

  Door: Tom Voortman