• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • In Memoriam Henk van der Veen

  Op vrijdag 24 juli overleed totaal onverwacht Henk van der Veen. Ongeloof bij velen binnen OZC toen vrijdagmorgen het bericht binnenkwam van Henk zijn overlijden. Onvoorstelbaar. Henk draaide donderdagavond nog gewoon bardienst in het clubhuis van OZC. Het was gezellig, het weer werkte mee en zo werden er nog heel wat gesprekjes gevoerd op het terras tot in de late avond.

  Henk was een bekend gezicht binnen OZC. Jarenlang speelde hij in het 8e team van OZC. Henk was een grote en sterke spits. Menige tegenstander moest het tegen hem afleggen. Als de ballen goed voorkwamen wist Henk er wel raad mee. Heel wat doelpunten heeft Henk gemaakt, vooral kopballen waren zijn specialiteit.

  Na zijn actieve periode als voetballer ging Henk als vrijwilliger bij OZC verder. Bardiensten draaien op donderdagavond heeft hij jaren gedaan. Op de Rotbrink al en na de verhuizing naar Westbroek ging Henk hier gewoon mee verder. Hij heeft menig OZC er van een drankje voorzien na de training of na een wedstrijd. Maar ook in de keuken was Henk vaak te vinden. Nergens draaide hij zich voor om en heeft heel wat patat en andere snacks gebakken.

  Befaamd waren de oliebollen die tot enkele jaren terug aan het eind van het jaar werden gebakken om de kas van OZC wat te spekken. Met een speciaal familie recept uit Witharen, de geboorteplaats van Henk, werden de lekkerste oliebollen gemaakt.

  Een aantal jaren terug toen Henk stopte met zijn arbeidzaam leven pakte hij bij OZC de rol op van het borstelen van de kunstgrasvelden. Met een tractor beschikbaar gesteld door de gemeente moest OZC zelf het werk doen. En wie kon je beter vragen dan Henk die jarenlang op tractors en kranen had gereden voor zijn werk. Hij vond dat mooi om te doen en vond voldoening in het resultaat. Zelfs keuringsinstanties die periodiek langs kwamen waren erg tevreden over het werk. Maar niet alleen het borstelen, hij vond ook dat het rond het clubhuis er netjes moest uitzien en was daarom regelmatig met de bezem aan de slag.

  OZC zal Henk gaan missen, vaak was hij zaterdags op de velden te vinden. Ook om te kijken naar zijn zoons Bert Jan en Ronald en de laatste tijd ook naar kleinzoon Gijs.
  En als het 1e thuis speelde even met zijn maten na afloop een pilsje drinken. Was altijd gezellig en daar hield Henk van.

  Het zo plotseling overlijden van Henk heeft een immens groot verdriet gebracht in het leven van Alice, de kinderen en kleinkinderen. Laten we hopen dat ze de kracht mogen ontvangen om dit verlies te dragen.
  Laten wij als vereniging OZC, daar waar dat mogelijk is, hen daarbij steunen.

  Henk Steen.